пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Поняття, види, форми господарсько-торговельної діяльності.(58.)

Господарсько-торговельною є діяльність, що здійснюється су­б'єктами господарювання у сфері товарного обігу, спрямована на реалізацію продукції виробничо-технічного призначення і виро­бів народного споживання, а також допоміжна діяльність, яка забезпечує їх реалізацію шляхом надання відповідних послуг.
Залежно від ринку (внутрішнього чи зовнішнього), у межах якого здійснюється товарний обіг, господарсько-торговельна ді­яльність є внутрішньою або зовнішньою торгівлею.
Господарсько-торговельна діяльність може здійснюватися суб'єктами господарювання в таких формах: матеріально-технічне постачання і збут; енергопостачання; заготівля; оптова торгівля; роздрібна торгівля і громадське харчування; продаж і передача в оренду засобів виробництва; комерційне посередництво у здійсненні торговельної діяльності та інша допоміжна діяльність із забезпечення реалізації товарів (послуг) у сфері обігу.
В залежності від форми Здійснення господарсько-торговельної ДІЯЛЬНОСТІ вона опосередковується господарськими договорами, примірний ПЕРЕЛІК якіх містіть ч. 4 ст. 263 ЦК. Це господарські договори поставки, контрактації сільськогосподарської ПРОДУКЦІЇ, енергопостачання, купівлі-продаж, оренду, міні (бартеру), лізінгу та Інші договори.

 


23.06.2017; 06:53
хиты: 109
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь