пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Принципи виконання господарських зобов’язань.Принципи виконання зобов'язань(ст. 526 ЦКУ) (50.)


Принцип належного виконання полягає у виконанні зобов'язання належним чином – відповідно до вимог закону, інших нормативно – правових актів, договору, а за відсутності в цих правових документах конкретних вимог щодо їх виконання – згідно з вимогами, що у певних умовах звичайно ставляться (іншими словами, – відповідно до звичаїв господарсько-ділового обігу). Це стосується і місця, і часу виконання зобов'язання, і можливості (неможливості) розстрочення виконання.
Принцип реального виконання зобов'язання є фактичним продовженням принципу належного виконання. Цей принцип означає виконання зобов'язання в натурі і підкріплюється положенням ч. 2 ст. 194 ГКУ, відповідно до якої неналежне виконання зобов'язання третьою" особою є порушенням зобов'язань і є підставою для застосування господарських санкцій, передбачених ГКУ, іншими законами або договором.
Принцип взаємного сприяння полягає в тому, що кожна із сторін повинна всіляко сприяти іншій стороні у виконанні нею своїх обов'язків. Умови такого взаємного сприяння мають юридичне значення тоді, коли вони закріплені в договорі або передбачені спеціальними нормативними актами.
Принцип економічності полягає у вимозі до кожної із сторін поважати інтереси контрагента за договором, а також інтереси держави і суспільства в цілому, вживати необхідних заходів до відвернення або зменшення шкоди, яка може виникнути у зв'язку з неналежним виконанням зобов'язань, своєчасно інформувати другу сторону про ці заходи тощо.


23.06.2017; 06:53
хиты: 121
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь