пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Співвідношення приватного акціонерного товариства та товариства з обмеженою відповідальністю.(19)

Приватне акціонерне товариство (ПрАТ) — акціонерне товариство, яке має статутний (складений) капітал, поділений на визначену кількість акцій рівної номінальної вартості, і несе відповідальність за зобов'язаннями тільки майном товариства.
1. Максимальна кількість акціонерів 100 чоловік.
-Товариство може здійснювати тільки приватне розміщення акцій.
-Акції товариства не можуть продаватися і купуватися на фондовій біржі.
-Товариство не зобов’язане розкривати свою фінансову діяльність на фондовому ринку.

У Приватному Акціонерному Товаристві існує істотний недолік. Є таке поняття як «Міноритарний акціонер» – це акціонер, який володіє пакетом акцій недостатнім для прийняття рішення в Товаристві
Виходить така ситуація, що оскільки він не бере участі в корпоративному управлінні, він ніяк не зможе протистояти акціонерам, які володіють контрольним пакетом акцій.
Товари́ство з обме́женою відповіда́льністю (скорочено «ТОВ» або «ТзОВ») — організація, суб'єкт господарюваннястатутний капітал якої поділений на частки, розмір яких встановлюється статутом товариства. Товариство з обмеженою відповідальністю є різновидом господарських товариств.

Сутність товариства з обмеженою відповідальністю полягає в тому, що учасники такого товариства відповідають за його зобов'язаннями в обмеженому об'ємі. Назва товариства з обмеженою відповідальністю не означає обмеження відповідальності товариства як суб'єкта господарського права якимись певними розмірами майна або грошових коштів. Натомість ідеться про обмеження відповідальності учасників, які несуть ризик збитків у межах їх внесків до статутного капіталу, які вони можуть втратити. При цьому додаткові вимоги до учасників не висуваються, стягнути з учасників додаткові суми (на відміну від повного чи командитного товариства) не можна.


23.06.2017; 00:39
хиты: 139
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь