пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Договір підряду на виконання проектних і досліджуваних робіт.(79)

  Проведення проектних та пошукових робіт є передумовою будівництва будь-якого об'єкта, оскільки без відповідної документації неможливе і будівництво.
   За договором підряду на проведення проектних та пошукових робіт підрядник зобов'язується розробити за завданням замовника проектну або іншу технічну документацію та (або) виконати пошукові роботи, а замовник зобов'язується прийняти та оплатити їх (ч. 1 ст. 887 ЦК).
   Технічна документація становить собою комплекс документів (техніко-економічне обгрунтування, креслення, схеми, пояснююча записка до них, специфікації тощо), що визначають обсяг і зміст будівельних робіт, а також інші вимоги, що пред'являються до них.
   Ціна цього виду підрядних робіт виступає у вигляді кошторису, що містить постатейний перелік витрат підрядника. При виконанні роботи підрядник не може відійти від завдання і тих вихідних даних, які ним отримані від замовника.
   Головна особливість цього договору полягає в тому, що замовник може використати отриману від підрядника технічну документацію лише для цілей, передбачених договором, тобто він не може без згоди підрядника передавати її іншим особам чи розголошувати дані, що містяться у ній.
   В кінці XIX ст. одна із східних країн замовляла морські суда в Німеччині та Англії. Один із замовників ретельно "вивчив" технічну документацію, а потім відмовився від придбання судна. Невдовзі провідний англійський інженер суднобудівної верфі в Клай-ді з подивом побачив в австрійському порту судно, яке проектував, про що і доповів керівництву фірми, яке вирішило не починати скандалу. Коли замовник знову звернувся з проханням надати технічну документацію на торговельне судно, вона була йому надана. Події розгорталися за подібним сценарієм: документація була повернута, а замовлення — анульоване. Через рік побудоване судно урочисто спускали на воду. Після традиційної пляшки шампанського судно перевернулося вверх кілем. Інженери, які зробили "помилки" в розрахунках, були задоволені.


23.06.2017; 00:39
хиты: 86
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь