пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Види відповідальності в господарському праві.(41)


Відповідно до ст. 217 ГК України господарські санкції є правовим засобом відповідальності у сфері господарювання.Господарсько-правові санкції можна класифікувати за різними ознаками, зокрема:
За критерієм змісту впливу - на грошові (сплата неустойки/штрафних санкцій, господарсько-адміністративний штраф, відшкодування збитків) та натуральні (заміна неякісної продукції та якісну).
За критерієм безпосередньої спрямованості ~ на майнові (конфіскація, сплата неустойки/штрафних санкцій, відшкодування збитків, господарсько-адміністративний штраф) та організаційні (господарсько-організаційні, оперативно-господарські санкції).
За характером порушених відносин - на: а) санкції, що застосовуються у горизонтальних відносинах, тобто між рівноправними суб'єктами господарювання; б) санкції, що застосовуються у вертикальних відносинах, тобто між компетентним державним органом і суб'єктом господарювання ; в) універсальні санкції, що застосовуються і в горизонтальних, і у вертикальних відносинах
Залежно від виду порушених відносин - на: санкції, що застосовуються в договірних відносинах, і санкції, що застосовуються в позадоговірних відносинах.
Залежно від інституту господарського законодавства, норми якого передбачають застосування господарсько-правової відповідальності, розрізняють:відповідальність за порушення антимонопольно-конкурентного законодавства;відповідальність у сфері капітального будівництва;відповідальність в галузі зовнішньоекономічної діяльності;відповідальність в галузі транспорту;відповідальність на ринку цінних паперів;


23.06.2017; 00:39
хиты: 90
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь