пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Т

теорія абсолютних переваг - Розвиток міжнародної торгівлі в період переходу провідних країн до великого машинного виробництва зумовив появу теорії.

Трест — це інтеграційне утворення, в якому підприємства, що входять до нього, об'єднуються до єдиного виробничого комплексу і втрачають свою юридичну, виробничу і комерційну самостійність, а керівництво їх діяльністю здійснюється із єдиного центру. 

Транснаціона́льнакомпа́нія (корпора́ція) або ж скорочено ТНК — компанія (корпорація), що володіє виробничими підрозділами в декількох країнах.

Теорія ефективного попиту Дж. М. Кейнса, викладена в його книзі "Загальна теорія зайнятості, відсотка й грошей" (1936), стала найбільш важливою, революційною подією в історії економічної думки.

Трудова теорія вартості – підхід в економічній теорії, за яким кожний товар обмінюється відповідно до кількості суспільно необхідної праці, яка затрачена на його виробництво.

Теорія природного порядку – теорія, основу якої складає економічна свобода та недоторканість приватної власності.

Трудова́ тео́рія ва́ртості — економічна концепція, розвинута Вільямом ПеттіАдамом СмітомДавидом РікардоКарлом Марксом та іншими економістами.За цим підходом, кожен товар обмінюється на інший відповідно до кількості суспільної праці, затраченої на його виробництво.

ТЕOРІЯ народонаселення-система науч. знань, що дає цілісне уявлення про народонаселення. Вивчає взаємозв'язки і взаємодія між соціально-екон. розвитком в цілому і розвитком народонаселення як його органіч. частиною, між отд. сторонами товариств. розвитку і конкретними демографич. процесами, а також систему зв'язків між останніми; розкриває закони та закономірності розвитку народонас. і конкретних демографич. процесів.

Транснаціона́льна компа́нія— компанія (корпорація), що володіє виробничими підрозділами в декількох країнах.За визначенням Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД), транснаціональні корпорації (ТНК) — це «підприємства, що складаються з материнського підприємства та його закордонних філіалів», при цьому ТНК можуть як набувати статусу корпорації, так і не мати цього статусу.ТНК створює систему міжнародного виробництва, розподілену між кількома країнами, але контрольовану з одного центру — материнської компанії.

 


13.06.2016; 10:48
хиты: 82
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь