пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

З

Земе́льна рента(феодальна) — дохід, який отримують землевласники, реалізуючи власність на землю.

Золоти́й станда́рт — грошова система, яка ґрунтується на золоті. Держава гарантує забезпечення золотом випущених в обіг грошей і встановлює тверду й незмінну відповідність національної грошової одиниці певній (чітко визначеній) кількості золота. Золотий стандарт переважав у фінансових системах європейських країн у другій половині 19 та на початку 20 століття.

Закон Сея або Закон ринку Сея (інколи: закон ринківфр. loi des débouches) — економічний принцип, що приписується французькому економісту та підприємцю Жану Батисту Сею(17671832), та який стверджує, що пропозиція (або виробництво) породжує попит на продукти виробництва.Важливим наслідком закону Сея є висновок, що рецесії не виникають через невідповідність попиту або недостатність грошей. Відповідно до нього, виробництво надає виробникам необхідні ресурси щоб споживати те, що вироблено, а відтак, споживання зростатиме коли зростатиме виробництво. З цієї причини, добробут має підвищуватись стимуляцією виробництва, а не споживання. Іншим наслідком закону Сея є те, що збільшення кількості грошей лише породжує інфляцію, адже більший обсяг грошової маси на той самий обсяг продукції не збільшує споживання.

Закони Хаммурапі-  один з найдавніших і найкраще збережених законодавчих кодексів стародавньогоВавилону, створений близько 1780 року до н.е. за наказом вавилонського царя Хаммурапі.


13.06.2016; 10:48
хиты: 84
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь