пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Е

Е рівновагою розуміють збалансованість та пропорційність різноманітних економічних явищ та процесів, а саме: попиту та пропозиції, витрат виробництва та результатів господарчої діяльності, грошових і товарних потоків тощо.

Е людина – людина як суб’єкт економічних відносин, незалежна, егоїстична, поінформована і раціональна.

Епоха Великих географічних відкриттів — період в історії людства, що розпочався у 15ст і тривав до 17ст, в ході якого європейці відкривали нові землі і морські маршрути до Африки, Америки, Азії та Океанії в пошуках нових торгових партнерів та джерел товарів, які користувалися великим попитом у Європі

Екстенсивний шлях розвитку - спосіб збільшення обсягів виробництва, шляхом кількісного приросту всіх елементів продуктивних сил, насамперед факторів виробництва принезмінному рівні технічної основи виробництва.

Е думка вивчає Е погляди, що з’явилися ще в давнині і пройшли складний шлях від поверхового трактування Е явищ та процесів до формування Е теорій та шкіл.

Е істо́рія — розділ науки, в рамках якого вивчаються явища і процеси, пов'язані з еволюційним розвитком і взаємодією господарської діяльності суспільства.

Е інтегра́ція — об'єктивний процес розвитку глибоких, стійких взаємозв'язків та поділу праці між національними господарствами, створення міжнародних господарських комплексів у межах держави.

Еволюційна форма НТПмаємісце, коли техніка і технологія, щозастосовується у виробництві, удосконалюється на основівжевідомихнауковихзнань.

Економічна таблиця Ф.Кене- Ця таблиця показує процес суспільного відтворення – а саме те, як сукупний суспільний продукт розподіляється між класами; із чого складається доходи трьох класів суспільства; як між цими класами доходи обмінюються на продукти. Суспільство розглядається як єдиний організм, що об’єднує три основних класи. “Нація, — пише Кене, — складається з трьох класів: виробничого класу, класу власників та класу безплідного.” 

Економічний лібералізм- – економічна наукова концепція XVIІІ-XIХ століть в межах класичної школи політекономії. Сутність концепції по­лягає в тому, що суспільству потрібні свобода підприємництва і вільна конкуренція, а держава не повинна втручатись в економіку. Ця концепція вперше була практично реалізована як англійська державна політика фритредерства в середині ХІХ століття.


13.06.2016; 10:48
хиты: 86
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь