пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

С

Світова валютна система- це форма організації міжнародних валютних відносин, що обумовлюється розвитком міжнародної економіки як цілісної системи і закріплюється міждержавними угодами.

Світове господарство- глобальна система господарств держав та недержавних утворень, що пов'язані міжнародним поділом праці і взаємодіють між собою у різних формах.

Соціальна політика- комплекс заходів державного та недержавного характеру, спрямованих на виявлення, задоволення і узгодження потреб та інтересів громадян, соціальних груп, територіальних громад.

Споживча вартість - це здатність товару задовольняти якусь потребу людини.

Споживчий кредит — це кошти, що надаються кредитодавцем (банком або іншою фінансовою установою) споживачеві на придбання продукції.

Споживчий кошик - набір товарів, що характеризує типовий рівень і структуру місячного (річного) споживання людини або сім'ї. Застосовується як база для порівняння розрахункових і реальних рівнів споживання.

Стан бюджету - як фінансового плану держави-це показник,що може визначатися трьома показниками:1 рівновагою доходів і видатків бюджету;2 бюджетним профіцитом — перевищенням доходів над видатками бюджету;3 бюджетним дефіцитом — перевищенням видатків над постійними доходами.

Суб’єкти та об’єкти оподаткування- Об'єкт оподаткування — визначена в податковому законодавстві обставина суспільного чи господарського життя, сполучена з впливом на предмет податку, яка зумовлює чи передбачає появу у суб'єкта податку суспільного блага і виступає в якості юридичної підстави виникнення обов'язку сплати податку.; Суб'єкт податку (платник податку) — суб'єкт податкового правовідношення, який має, отримує(передає) предмети оподаткування чи здійснює діяльність яка є предметом оподаткування, і реалізує(має) податкові обов'язки і права встановлені законодавством про податки і збори.

Суспільні блага- потреби,  що  виникають   у   процесі   розвитку суспільства  в  цілому,  окремих  його  членів,  соціально-економічних  груп  населення. Вони випробують на  собі  вплив  виробничих  відносин  соціально-економічної формації, в умовах якої складаються і розвиваються.


07.06.2016; 08:42
хиты: 141
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь