пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

М

Макроекономіка - галузь економічної науки, що вивчає поведінку економіки як єдиного цілого з метою забезпечення умов сталого економічного зростання, повної зайнятості ресурсів, мінімізації рівня інфляції і рівноваги платіжного балансу. 

Матеріальні ресурси - це складова виробничих ресурсів, які беруть участь у процесі господарської діяльності протягом одного виробничого циклу, при цьому повністю змінюють свою форму та переносять свою вартість на витрати підприємства.

Меркантилізм – вважали джерелом багатства саме торгівлю.

Методи дослідження економічної теорії – діалектичний, наукова абстракція, аналіз, синтез, статистичні спостереження, індукція, дедукція, економічне моделювання.

Мерчендайзинг - це комплекс заходів, метою якого є підвищення попиту на продукцію, мистецтво представити товар у торговому залі. 

Міжгалузева конкуренція – це економічна боротьба між підприємствами різних галузей за одержання більшого прибутку.

Міжнародна економічна інтеграція- Це процес господарсько-політичного об'єднання країн на основі розвитку глибоких стійких взаємозв'язків і поділу праці між національними господарствами, взаємодії їхніх відтворювальних структур на різних рівнях і в різних формах

Міжнародна конкуренція — це економічна боротьба виробників різних країн на світовому ринку. 

Міжнародний поділ праці- вищий ступінь розвитку суспільного поділу праці між країнами, який спирається на стійку, економічно вигідну спеціалізацію виробництва окремих країн на тих чи інших видах продукції і веде до взаємного обміну результатами виробництва.

Міжнародна торгівля- торгівля між резидентами різних держав. При міжнародній торгівлі відбувається переміщення товарів через митні кордони різних держав. Результатом міжнародної торгівлі є виникнення світового ринку та міжнародного поділу праці.

Міжнародний кредит- це форма руху позикового капіталу у сфері міжнародних економічних відносин, де кредиторами і позичальниками виступають суб'єкти різних країн.

Мікроекономіка - е розділ економічної теорії, який вивчає діяльність окремих економічних суб'єктів.

Мінімальна заробітна плата- є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників.

Мінова вартість - здатність товару обмінюватися на інші у певних кількісних пропорціях, форма вияву вартості.

Монетаризм - це сукупність цілого ряду теорій, які мають самостійне значення, але всі вони об'єднані кількісною теорією грошей, ідейні витоки якої відносяться ще до XVII ст.  основі монетаризму лежать ідеї кількісної теорії грошей, яка виникла кілька сторіч назад і користувалась особливою популярністю наприкінці XIX та першої половини XX століття.

Монопо́лія— виключне право (виробництва, торгівлі, промислу тощо), що належить одній особі, групі осіб (олігополія) чи державі.

Монополістична конкуренція - це така ринкова ситуація, за якої відносно велика кількість невеликих виробників пропонують схожу, але не ідентичну продукцію.

Монопсо́нія — ситуація, при якій існує тільки один покупець або група покупців, що сумісно приймають рішення.

Моральний знос основного капіталу — це передчасна втрата основним капіталом їхньої вартості або зменшення її. Є два види (дві форми) морального зносу. За першої форми відбувається підвищення продуктивності праці у сфері виробництва засобів праці.


07.06.2016; 08:42
хиты: 128
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь