пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Пропозиція: зміст і фактори, що її визначають.

Пропозиція – це обсяг тов. та послуг,який виробники хочуть і можуть поставити на ринок за різною ціною час за певний проміжок часу. Зміст закону пропозиції полягає в тому,що чим вища ціна ,тим більше товару за такою ціною товаровиробники готові запропонувати на ринок упродовж певного проміжку часу, і навпаки чим нижча ціна,тим менше товарів виробник бажатиме і зможе поставити на ринок.

Крива пропозиції

 

 

 

 

 

Еластич.попозиц- це кількісна харак-ка чутливості S до зміни ринк ціни товару.

Нецінові фактори пропозиції:

1.Зміна технології: Вдосконалення технології дає можливість ефективніше, з менш витратами рес, виробляти одиницю блага. Ціни на ресурси і витрати на виробництво зменшаться - зростання пропозиції.

2. Зміна податків і субсидій: зростання  податків і платежів збільшує загальні витрати виробництва,  що приводить  до  спаду  пропозиції. Субсидії ж, навпаки, є антиподом податків.

3.мода,4.сезон

Цінові:1) Зміна цін на ресурси: зниження ціни на ресурси зменшить витрати виробництва і приведе до зростання пропозиції при тій же ціні

2..Очікування виробників або продавців: з одного боку, очікування зростання найближчим часом ціни суттєво зменшить бажання продавати благо за існуючою ціною, що приведе до зниження поточної пропозиції.  Проте, з  іншого боку, очікування   можуть   посприяти   нарощуванню   потужностей   з виробництва даного блага

26.


07.06.2016; 08:36
хиты: 442
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь