пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сутність попиту та фактори, що його визначають. Закон попиту.

Ринковий механізм- це сукупність взаємопов*яз економ.законів,елементів що утв спосіб організац ринкової економіки,як саморегульов сис-ми. Елементами цього механізму є : попит,пропозиц,ринк ціна та конкуренція.

Попит – потреба певних благ. Платоспромож попит- це потреба в товарах,яка забезпеч грошовими коштами покупця.

Закон попиту – причиною зміни попиту є зміна ціни. Попит знаход в зворотній залежності до зміни цін на цей товар ( чим більш цина тим нижч попит і навпаки)

Винятки закону: 1) збільш цін і збільш попит ( коли сьогодні дорого,а завтра може бути ще дорожче)

2) зменш ціни і зменш попит ( сезонні товари)

3)стабільно однаковий попит на дорогостоючі товари(золото,машини) 4)ефект Сноба(снобізм) (в сусіда є,значить і в мене повинно бути,навіть якщо не потріно мені) 5)Дорогостоючі речі(купуємо з надією на високу якість)

Крива попиту- крива,яка показує взаємозв між ціною і к-стю купленого товару.Показує яку к-сть товару готові придбати покупці за різними цінами в даний час.

 

 

 

 

 

Нецінові чинники попиту:  1.к-ть покупців (збільш к-ті покупців підвищує попит); 2.доходи споживачів; 3.очікування споживачів (очікування зростання цін  збільшує поточний попит); 4.ціни на супутні товари (якщо зростає ціна на товар, то попит на нього знижується, а на його замінник – підвищується);5.кліматичні умови ( у курортній зоні пізньої весни,влітку та ранньої осені зростає попит на купальні костюми та екскурсійні послуги).Цінові:1)ціни,на товари та послуги 2) ціни на товари субститути(замінники) 3)Доходи споживачів

25.


07.06.2016; 08:36
хиты: 133
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь