пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Інфляція: сутність, причини та види.

Інфляція – складне та багатостороннє явище. Це процес, пов’яз із знеціненням грошей, який проявляється у стійкому підвищенні загального рівня цін в економіці та зниж. Купівельної спромож грошей.

інфляція – це податок,який може вводитись без прийняття закону JМ.Фрідман

Причини інфляції: порушення пропорцій сусп. виробництва; надмірна емісія паперових грошей; дефіцит держ. бюджету; мілітаризація економіки; значні зростання внутр. і зовн. боргу держави; недосконалість податкової системи; монополізація вир-ва.

Форми прояву: відкрита інфляція розвивається вільно і ніким не стримується. Прихована інфляція – це коли держава вживає заходи, спрямовані на безпосереднє стримування цін на товари і послуги з одного боку, і доходів населення-з іншого.

Типи інфляції: залежно від переважаючого впливу факторів - інфляції попиту(коли грош доходи фірм і населеня зрост швидше ,ніж реальний обсяг тов і послуг) та  інфляція пропозиції( збільш цін,обумовлене збільш витратами вироб-ва в умовах недовикорист.виробничих ресурсів,а отже скороч сукупної пропозиц); за темпами зростання-повзуча, галопуюча, гіперінфляція; за ступенем прогнозування - очікувана, неочікувана; за співвіднош темпів зростання цін на товари - збалансована, незбалансована.

20.


07.06.2016; 08:36
хиты: 145
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь