пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Нафтова і нафтопереробна промисловість України, перспективи її розвитку.

Основні райони видобутку нафти – Прикарпатський, район Дніпровсько-Донецької западини Лівобережжя України, Причорномор’я(Західна частина Криму, на півострові Тарханкут).
Нафтопереробка зосереджена у:
- Прикарпатті: Дрогобич,Борислав,Надвірна,Долина,Львів
- Причорномор’ї: Одеса,Херсон
- Центрі та Сході України на нафтопроводах:
- Кременчуцький промисловий вузол;
- Лисичанський нафтогазохімічний комплекс.

Перспективи видобутку та переробки нафти значно більші за теперішній рівень. В Україні склалася вкрай несприятлива ситуація, коли наші нафтозаводи, маючи достатні потужності для виробництва нафтопродуктів, простоюють. У зв’язку з незначним видобутком нафти в Україні обсяги її переробки значною мірою залежать від масштабів поставок її з-за меж країни. 

Подальший розвиток нафтової промисловості в Україні обумовлює необхідність вирішення цілого ряду проблем. Одна з найголовніших — це пошук шляхів стабілізації та подальшого приросту видобутку нафти в Україні. Крім цього, застарілим є основний фонд більшості свердловин та їхнього обладнання. Низький технічний рівень виробництва нафтопереробної промисловості України, недосконалість технологічних схем НПЗ, випуск неякісних нафтопродуктів викликають інтенсивне забруднення навколишнього середовища.

Значні перспективи видобутку газу є на шельфі Чорного й Азовського морів, але, окрім проблем недосконалого законодавства, негараздів з видачею ліцензій та інших бюрократичних перепон, є і інші ускладнення: видобуток на шельфі є складнішим технологічно і потребує більших витрат.

 

40.


31.05.2016; 16:46
хиты: 130
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь