пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Картографічний метод і ГІС-технології в регіональній економіці.


Кожна карта являє собою обмірковану, ідеальну картину. Вона виступає як певна система більшої чи меншої складності, яка зображає той чи інший бік об‘єкту, як джерело нових знань про нього. Розроблені та застосовуються карти розміщення і просторово-часової зміни явищ і процесів, з‘явились прогнозні карти, карти взаємозв‘язків і відносин. Широко впроваджуються нові методи картографування: цифрові, автоматизовані та ін.
Нові напрямки розвитку і удосконалення картографічного методу проявляються в результаті сполучення його з аерокосмічною фотозйомкою.
Потужним інтелектуальним продуктом сучасної епохи є геоінформаційні системи (ГІС). ГІС-технології вже знайшли широке використання у плануванні, проектуванні, управлінні, створенні інформаційно-довідкових банків даних, автоматизованому картографуванні, побудові земельних кадастрів, на транспорті, у бізнесі, освіті, туризмі.
Метод геоінформаційних систем — найновіший комплексний метод аналізу соціально-економічних та інших регіональних проблем. Початок розвитку ГІС-технологій припадає на 60-ті роки XX ст. Вони були створені у США для автоматизації розробки карт. Комп'ютерні технології дають змогу істотно полегшити й поліпшити збирання, обробку, оцінювання та прогнозування важливих показників розвитку соціально-економічних регіональних систем та їх картографування. ГІС-технології широко використовуються у високорозвинених країнах для прийняття рішень у плануванні, управлінні, проектуванні, створенні інформаційних банків, автоматизації картографування, побудові кадастрів у виробництві, на транспорті, у зв'язку, бізнесі, освіті, туризмі та ін.

29.

31.05.2016; 16:46
хиты: 135
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь