пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

с

обівартість виробництва» - Вартість факторів виробництва, які необхідно витратити на виробництво продукції, та її збут.

«соціальна сфера» - одна з найважливіших сфер життя суспільства, в якій реалізуються соціальні інтереси всіх верств населення, відносини суспільства і особи, умови праці й побуту, здоров’я, відпочинку.

«сталий розвиток» - загальна концепція стосовно необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі.

«статева структура населення» - є одним з важливих демографічних показників. Він дозволяє зробити певні висновки щодо демографічних тенденцій та визначити можливі зміни динаміки чисельності населення в майбутньому. Сама ж статево-вікова структура населення є результатом особливостей народжуваності і смертності населення в конкретних історичних умовах відтворення.

Спеціалізація – випуск підприємством однорідної продукції.

Соціальна інфраструктура – комплекс галузей, пов’язаних з відновленням людини і її робочої сили.

СОЦІАЛЬНА СФЕРАсукупність галузей, організацій, підприємств, які безпосередньо пов'язані і визначають спосіб і рівень життя людей, їх добробут, споживання. До С.с. належать освіта, культура, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, фізична культура, громадське харчування, пасажирський транспорт, зв'язок.

 
СОЦІАЛЬНА СФЕРА
рос. социальная сфера 
сукупність галузей, організацій, підприємств, які безпосередньо пов'язані і визначають спосіб і рівень життя людей, їх добробут, споживання. До С.с. належать освіта, культура, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, фізична культура, громадське харчування, пасажирський транспорт, зв'язок.

«стійкий розвиток» - тривалий безперервний розвиток, що забезпечує потреби сучасного суспільства без шкоди для майбутніх поколінь.

Соціально-економічне районування – науково обґрунтований поділ країни на соц.-екн. Райони для кращої територіальної організації в-тва та підвищення соц.. умов життя населення.

Система охорони здоров’я – комплекс державних соціальних, економічних і медичних заходів суспільства спрямованих на охорону і покращення здоров’я людей.

Стратегічне управління – це творча безперервна і гнучка діяльність спрямована на впровадження стратегії регіонального розвитку.

Стратегія регіонального розвитку – це комплекс дій які здійснює держава або регіон для їх ефективного функціонування з урахуванням власного ресурсного потенціалу, факторів зовнішнього середовища, використовуючи законодавчі, фінансові, економічні та інш. Важелі.

 


31.05.2016; 19:28
хиты: 122
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь