пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

р

радіус торговельного обслуговування» - це відстань на яку споживач згоден пересуватися для задоволення власних потреб.

Рурбанізація  — процес поширення міських форм і умов життя на сільську місцевість.

«районологія» - це наукове пізнання процесів районоутворення і районування.

«районування» - це процес поділу території на відносно цілісні частини району.

Регіональні лісо виробничі комплекси – міжгалузеві поєднання взаємопов’язаних підприємств, які здійснюють в-тво, заготівлю, переробку продуктів лісу на території та реалізацію готової продукції.

«регіон як квазідержава» - регіон являє собою відносно відособлену підсистему національної економіки та враховує світову тенденцію передачі на регіональний рівень більших функцій і фінансових ресурсів. Міжрегіональні економічні відносини здійснюються в рамках асоціацій економічної взаємодії.

«регіон як квазікорпорація» - регіон як великий суб’єкт економічної діяльності активно конкурує з іншими регіонами та транснаціональними компаніями на ринках виробництва товарів та послуг.

«регіон як соціум» - орієнтація на підвищення якості життя населення на основі відтворення освіти, охорони здоров’я, культурних цінностей та навколишнього середовища.

«регіон» - визначена територія, що має цілісність та взаємозв’язки складових елементів

регіональна інвестиційна політика- спрямована на
створення сприятливого інвестиційного клімату, залучення вітчизняних і закордонних інвесторів у регіон.

«регіональна економіка» - це галузь наукових знань про економіку регіонів, закономірності економічного розвитку і функціонування суб’єктів господарювання на конкретній території.

«регіональна політика» - сфера діяльності держави щодо управління економічним, соціальним і політичним розвитком країни в просторовому (регіональному) аспекті, тобто пов'язана з взаємовідносинами між державою і регіонами, а також регіонів між собою. Є складовою частиною національної стратегії соціально-економічного розвитку.

Рейтинг регіона : 

Ре́йтинг —

  • це числовий  показник успішності або популярності, який відображає важливість або вплив певного об'єкта або явища.
  • Показник оцінки діяльності, популярності, авторитету якоїсь особи, організації, групи, програм у певний час, що визначається соціологічним опитуванням,голосуванням та ін. і визначається місцем, яке вони посідають серед собі подібних.

Регіональна політика держави – це система заходів що здійснюються органами державної влади з метою управління політичним економічним та соціальним розвитком регіонів і територіально-адміністративних одиниць.

 «регіонознавство» - галузь наукових знань, яка вивчає територіальну організацію господарства і життєдіяльності населення.

Регіоналістика — міждисциплінарна наука, що вивчає об'єктивні процеси регіоналізації (географічної, політичної, економічної, культурної). Особливу увагу приділяє вивченню регіоналізації міжнародних відносин під впливом факторів глобалізації.

«ресурсозбереження» - це прогресивний напрям використання природно-ресурсного потенціалу, що забезпечує економію природних ресурсів та зростання виробництва продукції при тій самій кількості використаної сировини, палива, основних і допоміжних матеріалів.

«ринок праці» - сфера формування попиту і пропозиції на робочу силу. Через ринок праці здійснюється продаж робочої сили на визначений термін. Ринок впливає на всi сфери економіки.

Районоутворення – це об’єктивний процес формування і розвитку районів як інтегральних територіально-виробничих систем, що віддзеркалює об’єктивні та суб’єктивні чинники формування і розвитку економічних районів.

«розміщення продуктивних сил» - це динамічний стан, що характеризує їх розподіл за територією відповідно до природних, соціальних і економічних умов та факторів, який визначається особливостями територіального поділу праці певної соціально-економічної фармації.

Регіоналізація – утворення економічних інтеграційних угрупувань, що розташовані на певній території, з метою підвищення ефективності економіки шляхом уніфікації законодавства, ліквідації адміністративних обмежень на переміщення товарів, капіталів та робочої сили, а також повного використання факторів виробництва.


31.05.2016; 19:23
хиты: 169
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь