пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

м

Макрорегіон» - велика економічна зона країни з характерними природними та економічними умовами розвитку продуктивних сил, що залежать від поєднання і концентрації природних ресурсів, історичних факторів господарського розвитку та регіонального розподілу населення.

Маятникова міграціярегулярні поїздки населення з одного пункту (місця проживання) в інший пункт — на роботу і назад

Машинобудування – комплекс взаємопов’язаних галузей, які виробляють машини, устаткування, інструменти для виробничої і невиробничої сфер, а також різноманітні апарати і прилади побутового і культурного призначення.

Металургійний комплекс – складова великого міжгалузевого комплексу з в-тва конструкційних матеріалів світу, що включає видобуток, збагачення й агломерування руд,  в-тва сталі, чавуну тощо.

«механічний рух населення» - це переміщення людей через кордони регіона, яке пов’язано зі зміною їх місця проживання.

«міграція» - переміщення людей через кордони тих чи інших територій зі зміною місця проживання назавжди або на більш-менш тривалий час

«місія регіону» виражає вищий сенс, мету існування громади в майбутньому.

«місто» - тип поселення, зазвичай значного за чисельністю й густотою населення, жителі якого зайняті, як правило, поза сільським господарством.

«міська агломерація» - територіальне утворення, в основі якого лежить певне місто, а також певна сукупність селищ міського типу, сільських та інших поселень, які об'єктивно об'єднані в єдине ціле економічними, у тому числі трудовими та соціальними, культурно-побутовими, рекреаційними та іншими звя'зками, а також екологічними інтересами.

Міжгалузеві комплекси – система економічно взаємопов’язаних галузей матеріального а нематеріального в-тва. Формується внаслідок кооперації та інтеграції підприємства.

 


31.05.2016; 18:56
хиты: 123
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь