пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

а

гропромислова інтеграція» - поєднання сільськогосподарського виробництва з переробленою промисловістю та іншими галузями народного господарства.

Агропромисловий комплекс – сукупність ланок господарства діяльність яких тісно пов’язана з в-твом зберіганням, транспортуванням, переробкою і збутом с/г продукції.

агропромислові райони- це галузеві (спеціалізовані) агропромислові утворенняу межах  агропромислової зони .

Агломераційний ефект - відомо, що в середовищі агломерацій формується значний соціально-економічний ефект розвитку господарства.Цей ефект приводить до скорочення затрат часу та різних матеріальних засобів на виробничий процес, поліпшення сервісу та інфраструктурного обслуговування, широкого застосування інформаційних ресурсів та інновацій, ефективного використання ринкових механізмів розвитку.

«агропромисловий територіальний комплекс» - сукупність розташованих на певній території підприємств і організацій, діяльність яких тісно пов’язана з виробництвом, переробкою та збутом сільськогосподарської продукц

«агропромисловий центр» - це складний комплекс, де економічно, технологічно та організаційно взаємопов'язані між собою багато галузей і виробництв. АПК має надто складну функціональну і галузеву структуру.

«адміністративно-територіальний устрій» - Спосіб територіальної організації держави, який характеризується певною формою конституційно-правових відносин між державою в цілому та її складовими частинами, виявляється в особливостях правового статусу адміністративних одиниць та розподілу владних повноважень між центральними і місцевими органами влади.

«акваторія» - Ділянка водної поверхні певної водойми у визначених межах.

анклав» - Територія, або частина однієї держави, оточеної зі всіх сторін територією іншої держави    ((або частина території однієї держави, яка не має спільних меж зі своєю материнською частиною і є оточеною територією іншої держави.)))

Антропогенний вплив на природу – будь-які процеси зміни навколишнього природного середовища, які спричинені діяльністю люди

 


31.05.2016; 19:37
хиты: 125
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь