пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Встановить послідовність:

А.Створення реєстрового козацтва. 1572

Б.створення пересопницького євангелія 1561

В. Початок правління Д.Многогрішного 1669

Г.Ліквідація київського удільного князівства.1471

ГБАВ

2.Індустріалізація-система заходів,спрямований на прискорений розвиток промисловості з метою технічного переоснащення економіки і зміцнення оборотоздатності країни; процес створення великого чи просто машинного виробництва в усіх галузях народного господарства і перехід на цій основі від аграрного до індустріального суспільства; забезпечила перевагу промисловості над сільськім господарством, важкої індустрії над легкої. Індустріалізація як світовий економічний процес зумовила другий етап науково технічної революції.

 

Білет № 7

Галицько-Волинське князівство – спадкоємець державних і соціокультурних традицій Київської Русі.

Галицько-Волинське князівство (1199—1349) — південно-західне руське князівство династії Рюриковичів, утворене у результаті об'єднання Галицького і Волинського князівств Р. Мстиславичем.

Галицько-Волинське князівство було одним з найбільших князівств періоду феодальної роздробленості Русі. До його складу входили Галицькі, Перемишльські, Звенигородські, Теребовльські, Володимирські, Луцькі, Белзькі і Холмські землі, а також території сучасного Поділля і Бессарабії.

Князівство проводило активну зовнішню політику у Східній і Центральній Європі Його головними ворогами були Польща, Угорщина та половці, а з середини 13ст— також Золота Орда і Литва. Для протидії агресивним сусідам Галицько-Волинське князівство укладало союзи із католицьким Римом і Тевтонським Орденом.

Наприкінці Х — в першій половині XI ст. адміністративним осередком земель Волині Підкарпаття був Володимир — місто, що його заснував і назвав своїм ім'ям князь Володимир Святославич. Місто Володимир стало осередком єпископства і самим головним центром розвитку культури у регіоні. Найбільшої могутності Галицьке князівство досягло за часу правління синаВолодимира- Ярослава Осмомисла. Зростало значення Дністра у міжнародній торгівлі, що, в свою чергу, сприяло розвиткові міст князівства. Галицький князь користувався авторитетом на міжнародній арені, підтримував дипломатичні взаємини не лише з сусідами, а й із Візантією, Священною Римською імперією. Галицько-Волинська держава була спадкоємицею Київської Русі. Вона обєднала бл. 90% укр.земель, охороняла від поневолення з боку сусідів. Князівство відкрило широкий шлях зах-євр. впливам на Україну, зберігаючи при цьому кращі традиції і укр. нац. Культуру, стало новим центром, після Києва, екон. та політ. життя суспільства.

2.


14.12.2015; 03:11
хиты: 127
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь