пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сукупна пропозиція у короткостроковому та довгостроковому періоді. Крива АS.

Сукупна пропозиція – це загальна кількість кінцевих товарів та послуг, яка вироблена в економіці ( у вартісному вираженні).

Класична теорія розглядає функціонування економіки у короткостроковому періоді. Цей відрізок відбиває ситуацію спаду в економіці і значна частка виробничих можливостей та робочої сили не використовується. Ціни досить повільно реагують на зміни обсягу виробництва, оскільки затрати на виробництво одиниці продукції відчутно не збільшуються.

Висхідний відрізок кривої сукупної пропозиції характеризується тим, що розширення виробництва супроводжується зростанням цін. Економіка наближається до стану повної зайнятості. Витрати на одиницю продукції збільшуються. Щоб виробництво залишалося прибутковим, фірми встановлюють вищі ціни на свою продукцію. Класичний відрізок кривої сукупної пропозиції характеризується тим, що економіка досягає повної зайнятості, тобто усі виробничі потужності завантажені, рівень безробіття не перевищує природного значення. Зростають ціни ресурсів і витрат і, зрештою, цін продуктів, але реальний обсяг виробництва помітно не змінюється


25.12.2016; 21:55
хиты: 110
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь