пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Крива LM. Структура попиту на гроші.

Модель  LM характеризує умови рівноваги на грошовому ринку та ринку цінних паперів.Крива відображає зв'язок  між %ставкою та рівнем доходу за умови рівноваги на ринку грошей.Рівняння кривої LM =       (і,Y),де М-це гроші,Р-ціна,-пропоз. реал. грош. залишків, L- ліквідність,I-%ставка,У-доход.

Попит на гроші буває спекулятивним та операційним. Операційний попит:для здійснення товарних угод,він не залежить від %ставки,а залежить від проміжку часу між отриманням і використанням грошей.=+,=PY. Спекулятивний попит:попит на гроші з боку фінансових активів,для предбання фін. Активів(позик,валюти,цінних паперів,..)Залежить від %ставки. =. (i).На грошовому та фінансовому ринках об’єктивно існує певна мінімальна %ставка за якої відсутній спекулятивний попит на гроші,тобто макроекономічні суб’єкти не вкладають гроші у фінансові активи.

Якщо спекулятивний попит на гроші відсутній,має місце ліквіднв пастка або пастка ліквідності           

 

 

Tmaxx

Попит на гроші - це запас грошей, яким економічні суб´єкти прагнуть володіти на певний момент. Він може означати частину багатства, яким володіють учасники господарського життя у ліквідній формі грошей, як засобом обігу і засобом збереження вартості. У відповідності до цього розрізняють три групи мотивів попиту: попит на гроші економічних суб´єктів для задоволення поточних потреб, мотив завбачливості і спекулятивний мотив. Провідними чинниками, що визначають сукупний попит на гроші на макроекономічному рівні є: по-перше, зміна обсягів виробництва (національного доходу), зміни абсолютного рівня цін і реального обсягу виробництва, швидкість обігу грошей. Зокрема, чим вища швидкість обігу грошей, тим меншим буде попит на гроші. Але на мікроекономічному рівні фактор швидкості обігу грошей зникає. На його місці з´являється чинник зміни норми відсотка (R). Серед інших факторів, що вливають на попит, провідними є чинники інфляції, накопичення багатства, очікуваного погіршення кон´юнктури ринків тощо.

 


25.12.2016; 21:45
хиты: 119
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь