пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Економ. сутність та класифікація капіталу підприємства.

Капітал підприємства – сума коштів, яка необхідна для започаткування та здійснення діяльності.

Основний капітал - це частина реального капіталу, яка багаторазово бере участь у процесі вир-ва, зберігаючи свою натуральну форму, а його вартість поступово переноситься на виготовлення продукту в міру зносу. До нього належать: засоби праці, устаткування

Обіговий капітал – частина продуктивного капіталу, який повністю бере участь у процесі вир-ва, витрачений за один виробничий цикл, вартість якого повністю переноситься на новостворений продукт і після його реалізації повертається до підприємця у грошовій формі. До нього належать: вартість робочої сили, предмет праці.

Капітал обігу (фонди обігу) – кошти торговельних, постачальницьких і збутових організацій, а також частина коштів промислових підприємств, використ у сфері обігу (частина оборотних засобів під-в). До нього належать: грошові засоби на розрахунковому рахунку під-ва.

Капітал обігу як товарно-грошова складова промислового капіталу обслуговує:

- закупівлю і постачання всіх необхідних засобів вир-ва і робочої сили

- збут виробленої продукції

- реалізацію у грошовій формі всіх витрат вир-ва, заново створених необхідного і додаткового продуктів та утворення фондів з/п і прибутку.

- функціонування мікроекономічних виробничо-господарських структур у рнковому макроекономічному просторі у зв’язку із збутом вироблюваних товарів та закупівлею необхідних засобів вир-ва.


07.06.2016; 08:01
хиты: 102
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь