пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Класифікація підприємств. Організаційно-правові форми.

Під-ва класифікують:

За формами власності: приватні, колективні, державні, змішані (спільні)

Зо обсягами господарського обігу та чисельністю  працівників: малі, середні, великі.

За організаційно-правовою формою:

Індивідуальні – є власністю однієї особи, котра покладає на себе не тільки фінансовий ризик, а й виключну відповідальність за управління. Підприємець є водночас і власником, і бухгалтером, і управлінцем.

Товариства (партнерство) – форма організації підприємництва, що ґрунтується на спільному формування громадянами чи юридичними особами статутного капіталу на розподілі прав та відповідальності залежно від частки у статутному фонді та місця у структурі управління товариством.

Акціонерне товариство (корпорація) – форма об’єднання капіталів учасник акціонерного товариства. Вона засвідчує внесення капіталу у формі акцій і дає право акціонеру на отримання доходу та участь в управлінні товариством

Види господарських товариств:

Повне товариство – об’єднання громадян та (або) юридчнх осіб з метою здійснення спільної господарської діяльності на основі угоди маж ними.

Товариство з обмеженою відповідальністю – ґрунтується на відповідальності, яка обмежується тільки капіталом під-ва і підприємець не відповідає своїм майном.

Товариство з додатковою відповідальністю – це товариство, що утв аналогічно товариству  обмеженою відповідальністю. Але його учасники відповідають за його борг не тільки внесками у статутний фонд, але при недостатності цих сум додатково і належним їм майном, що не входить до товариства.

Командитне товариство – це об’єднання кількох фізичних і (або) юридичних осіб для спільної діяльності на основі договору..

Корпорація – форма об’єднання капіталів учасників акціонерного товариства.

Види корпорацій:

Приватні акціонерні товариства – свої акції розподіляють між учасниками, акції не поступають у вільний продаж.

Публічні акціонерні товариства – типові для сучасної економіки і характеризується тим, що їх акції вільно продаються і купуються.


07.06.2016; 07:58
хиты: 87
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь