пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Структура та інфраструктура ринку

 

Структура ринку – внутрішня будова, розташування, порядок окремих його елементів, їх частка у загальному просторі ринку. Об’єктами ринкових відносин є сукупність товарів і послуг, що постачають на ринок. Основними суб’єктами ринкового господарювання є: домогосподарства; підприємства; держава.

Інфраструктура - це основа, підґрунтя, фундамент економ. с-ми та її підсистем, її внутрішня будова, що забезпечує цілісність. Інфраструктура ринку - комплекс інститутів, служб, підприємств, організацій, які забезпечують нормальний режим безперебійного функціонування ринку. Функції інфраструктури ринку: 1.правове та економ. консультування підприємств, захист їх інтересів у державі та ін. структурах; 2.страховий захист підприємницької діяльності; 3.забезпечення фінансової підтримки і кредитування підприємств; 4.підвищення оперативності, ефективності роботи суб’єктів ринку; 5.створення умов для ділових контактів підприємців; 6.сприяння матеріально-технічному забезпеченню і реалізації товарів та послуг; 7.регулювання руху робочої сили.

Організаційно-технічна побудова(підсистема): товарні біржі, оптові ринки, аукціони, торговельно-промислові палати, сервісні центри, ярмарки, транспортні комунікації, ріелторські фірми, земельні аукціони.


07.06.2016; 07:49
хиты: 94
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь