пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» History222
» ВЛК
» Нова історіяяяяя 2
» История Зарубежной Культуры
» Украинский язык
» Валеология
» Андр
» Istoriografhy
» Азия и Африка
» Економика
» Нова історія
» Религия
» Державний
» ІСТОРІОГРАФІЯ!
» Правознавство
» New history
» Ек
» НОВА ІСТОРІЯ !!!
» СЛОВЯНИ
» ШЦР
» Політологія
» СЛН
» СпецКурс
» СамробШНЦР
» МДЛ ШНЦР
» Культура
» ЕКЗАМЕН ШНЦР
» ШНЦР МОДУЛЬ
» СЛОВЯНИ №2
» І
» Філософія
» ШНЦР САМ
» Соціо
» ІСК Модуль
» E
» ІІІІІІІІІ
» Укр еміграція
» Методологія
» КНП КУЛ
» Етика
» Візантія)
» Мова історії
» Проблеми давньої історії
» ЯІ
» АКТ ПРБ НОВІТ ШНЦР

11. Страта короля Людовіка XVI та її наслідки.

Нострадамус французьку революцію і страта короля Людовика XVI і королеви Марії -Антуанетти передбачив як одне з найжахливіших подій в історії людства. Людовик XVI (23 серпня 1754 - 21 січня 1793 ) - король Франції з династії Бурбонів , син дофіна Людовика Фердинанда , успадковував своєму дідові Людовику XV в 1774 . При ньому після скликання Генеральних штатів у 1789 почалася Велика Французька революція . Людовик спочатку прийняв конституцію 1791 року, відмовився від абсолютизму і став конституційним монархом , проте незабаром почав нерішуче протидіяти радикальних заходів революціонерів і навіть спробував втекти з країни. 21 вересня 1792 позбавлений влади , відданий суду Конвенту і страчений на гільйотині . Після повалення республіканська влада позбавили Людовика XVI титулу короля і дали йому прізвище Капет (фр. Capet ) , по імені його предка Гуго Капета , засновника династії Капетингів ( гілкою якої є династія Бурбонів ) . Майже всі зустрічаються в « Центуріях » передбачення , що відносяться до якобінців та іншим революціонерам , носять найвищою мірою негативний характер. Тут виникає питання: чи дійсно передбачення Нострадамуса , зроблені за 200 років до Французької революції , можуть бути співвіднесені саме з цією подією ? Є вельми переконливі докази , що це саме так . Катрен 20 Центурії IX :

«Вночі він прийде Рейнським лісом обхідними дорогами.

Будуть пробиратися двоє. Одна з них королева , білий камінь ,

Інший - король - чернець у сірому , в Варенні

Обраний Капет викликає бурю , вогонь і криваву різанину. »

У той період , коли це чотиривірш було вперше опубліковано , його зміст залишався незрозумілим , але вже на початку 1790 -х років стало очевидним справжній зміст катрена , і те , що колись сприймалося як тарабарщина , набуло цілком конкретне звучання в світлі історичних подій , і стала очевидною здатність Нострадамуса передбачати події .

Найбільш примітною особливістю цього чотиривірші є конкретне згадка містечка Варенн , оскільки в історичному сенсі це географічна назва має тільки одну скільки-небудь значну асоціацію : саме тут в 1791 році була зірвана спроба короля Людовика XVI і Марії -Антуанетти уникнути своєї долі. Дійсно , обидва вони бігли в напрямку до вареного , вибираючи манівці через Рейнський ліс , і швидше за все Людовик був одягнений в сіре вбрання (а не в пурпур і золото , як личило монархам в XVIII столітті). Піймання королівського подружжя , звичайно , викликала тоді бурю ( в сенсі соціального потрясіння ) , що вилилася у вогонь революції , а кривава різанина означала буквально те, що Людовик і королева були відправлені на гільйотину . Два словосполучення - «обраний Капет » і «білий камінь» - вимагають додаткових пояснень. Справа в тому , що поняття «обраний Капет » асоціюється у Нострадамуса з самим Людовіком XVI.

 Страта Людовика XVI Страта Людовика XVI

Строго кажучи , слово « Капет » має вживатися лише стосовно монархів французької династії , що передувала Бурбонам , главою яких був Людовик XVI. Однак це слово часто вживається в більш загальному сенсі , означаючому будь-якого правлячого короля Франції . Незважаючи на численні спроби тлумачення поєднання « білий камінь» , зробити це не зовсім легко. Існує наступна версія тлумачення: « білий камінь» має аналогію зі скандалом 1780 -х років , відомим як «Історія з діамантовим намистом» , який завдав великої шкоди репутації монархії. Цей скандал пов'язаний з діамантовим намистом , людям похилого віку та легковірним кардиналом , Марією - Антуанеттою і видавав себе за оккультиста Каліостро , авантюристом і шарлатаном , хоча і володів певним даром передбачення. Можливо , що « білий камінь » передбачає горезвісне діамантове намисто , хоча особисто мені подібне тлумачення видається занадто натягнутим .


30.04.2014; 17:30
хиты: 319
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь