пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

I семестр:
» пмб

система права міжнародної безпеки

пеки забезпечує індивідуальні інтереси через призму загального суб'єктивного інтересу всього світового співтовариства »1.

У сучасній доктрині часто поняття міжнародної та колективної безпеки або індивідуальної та національної безпеки вважають тотожними, що невірно. Так, національна безпека РФ - і це знаходить своє відображення в концепції національної безпеки Росії - забезпечується не тільки засобами індивідуального (тобто реалізованої самою державою самостійно) безпеки, а, навпаки, головним чином колективними зусиллями на основі відповідних міжнародних угод (в рамках ООН, ОДКБ та ін.) Тому в певному сенсі національна безпека може бути як колективна, так і індивідуальна. Так, і міжнародна безпека, тобто безпеку всього світу, різними авторами розглядається як через колективні зусилля, так і через просту сукупність самостійних дій держав, що узгоджуються із загальноприйнятими принципами і нормами міжнародного права. З метою неприпустимості змішування понять і уточнення їх взаємозв'язків запропонована схематична класифікація видів безпеки.

Безпека

Міжнародна

(Безпека всього світу)

Колективними

(Реалізована спільно кількома державами)

Національна

(Безпека конкретної держави)

Індивідуальна

(Реалізована державами самостійно)

1) універсальна

2) регіональна

1) внутрішня і зовнішня

2) державна і громадська

Так само як система міжнародної безпеки, що складається з універсального і регіонального компонентів, система національної безпеки має в якості складових елементів внутрішню і зовнішню і державну і суспільну безпеку.


хиты: 495
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь