пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Трасування вимог

 

Трасування вимог забезпечує зв'язок між вимогами та відстеження джерел вимог. Трасування є фундаментальною основою проведення аналізу впливу (impact analysis) при зміні вимог, допомагаючи передбачати ефект від внесення таких змін. Трасування передбачає спрямований зв'язок (подається у вигляді складного спрямованого ациклічного графа) між вимогами, тобто залежності.

Вимоги (B) аолодіють зворотною залежністю (тобто вторинні) по відношенню до вимог (A) і зацікавлених осіб, які є джерелом або утворюють причину появи аналізованих вимог (B). І, навпаки, вимоги (A) трасуються безпосередньо до тих вимог (B) і елементів дизайну (наприклад, моделі або, в загальному випадку, коду, запитів на зміни і т.п.), які породжуються або задовольняють вимогам (A).

Трасування вимог - це можливість простежити послідовну трансформацію об’єктів вимог, зрозумілих замовникові, у відповідні компоненти продуктів послідовних стадій розробки, закінчуючи діючою програмною системою. Можливість трасування полегшує контроль за здійсненими трансформаціями та за внесенням змін протягом усього циклу розробки синхронно в усі напрацьовані продукти різних стадій розробки до її завершення, що відповідає спіральній моделі життєвого циклу.

Трасування грає декілька важливих ролей:

  • підтвердження, що реалізація задовольняє усім вимогам: усе, що вимагав замовник, було реалізовано;
  • підтвердження, що додаток робить тільки те, що було замовлено : не реалізовувати те, що замовник ніколи не просив;
  • аналіз дії : які елементи торкнуться при додаванні нових вимог або зміні поточних;
  • допомога в управлінні змінами: коли деякі вимоги змінюються, ми хочемо знати, які тестові сценарії мають бути змінені, щоб протестувати цю зміну.

Елемент трасування - це елемент проекту, який має бути отриманий (трасує) з іншого елементу


04.01.2017; 22:00
хиты: 85
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь