пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Электрические сети, схеми

Відомо, що найбільш точною схемою заміщення силового трансформатора є несиметрична Т-подібна схема, представлена на рис. 3.6. Тут поздовжні гілки моделюють первинну та вторинну обмотки трансформатора відповідно. Поперечна гілка відповідає контуру намагнічення трансформатора. На рис. 3.6 між точками 2 і 2¢ показано ідеальний трансформатор (без втрат).

 

Рис. 3.6. Т-подібна схема заміщення двообмоткового
силового трансформатора

Схемі заміщення силового трансформатора, представленій на рис. 3.6 відповідає система рівнянь закону Ома вигляду

         

де – струм намагнічення трансформатора.

На рис. 3.6 та у виразах штрихом (¢) представлено параметри вторинної обмотки трансформатора, зведені до номінальної напруги первинної обмотки.

Відомо, що струм намагнічення силового трансформатора є дуже малим порівняно із струмами навантаження і визначається робочою напругою на його затискачах. Це дозволяє спростити схему заміщення силового трансформатора шляхом перенесення контуру намагнічення та представити її у вигляді прямої Г-подібної схеми заміщення, представленої на рис. 3.7.

 

Рис. 3.7.Г-подібна схема заміщення двообмоткового
силового трансформатора

На рис. 3.7 повздовжня гілка моделює увімкнуті послідовно первинну та вторинну обмотки трансформатора. Поперечна гілка представляє контур намагнічення. Поперечна гілка завжди розташована з боку живлення трансформатора.

 

 

 

 

 

 

 


хиты: 219
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь