пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Питання№14

Повітряні лінії електропередачі призначені для передавання електричної енергії по неізольованим проводам, розташованим на відкритому повітрі та закріпленим за допомогою ізоляторів та арматури на опорах. Для захисту повітряних ліній від прямого влучання блискавок, їх, зазвичай захищають за допомогою грозозахисного тросу.

Характерною особливістю повітряних ліній електропередачі є розташування неізольованих струмоведучих проводів на відкритому повітрі, внаслідок чого конструктивні елементи повітряних ліній зазнають активного впливу кліматичних навантажень та впливів. Саме це, в основному, визначає конструктивне виконання повітряних ліній та їх проводів.

За своїм конструктивним виконанням проводи повітряних ліній складаються із звитих між собою окремих проволок, як показано на рис. 2.1. В таких проводах навколо центральної проволоки виконують повив з шести проволок, закручених у певному напрямі. Кожний наступний повив містить на шість проволок більше попереднього. Для забезпечення високої механічної міцності проводи виконують із осереддям з оцинкованих сталевих проволок. Такі проводи називають сталеалюмінієвими

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


хиты: 162
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь