пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Электрические сети, електроприймачі та групи споживачів

За вимогами надійності розрізняють три групи споживачів:

  1. першої категорії;
  2. другої категорії;
  3. третьої категорії.

Електроприймачі І категорії – електроприймачі, перерва електропостачання яких може викликати: небезпеку для життя людей, значні збитки народному господарству, пошкодження цінного основного обладнання, масовий брак продукції, розлад складного технологічного процесу, порушення функціонування особливо важливих елементів комунального господарства.
Електроприймачі ІІ категорії – електроприймачі, перерва електропостачання яких призводить до масового недовідпуску продукції, механізмів та промислового транспорту, порушень нормальної діяльності значної кількості людей.

Електроприймачі ІІІ категорії – всі інші електроприймачі, що не підходять під визначення І і ІІ категорій.

Електроприймачі І категорії повинні забезпечуватись електроенергією від двох незалежних взаєморезервуючих джерел живлення. Перерва у їхньому електропостачанні при порушенні електропостачання від одного з джерел може бути допущена лише на час автоматичного відновлення живлення.
Електроприймачі ІІ категорії рекомендується забезпечувати електроенергією від двох незалежних взаєморезервуючих джерел живлення.
Для цих електроприймачів при порушенні електропостачання від одного з джерел живлення допустимі перерви у електропостачанні на час, необхідний для увімкнення резервного живлення діями чергового персоналу чи виїзної оперативної бригади.Допускається живлення електроприймачів ІІ категорії по одній повітряній лінії, в тому числі з кабельною вставкою, якщо забезпечена можливість проведення аварійного ремонту цієї лінії за час не більше однієї доби

електроприймачів ІІІ категорії, до якої відноситься і населення, може виконуватись від одного джерела живлення за умови, що перерви у електропостачанні, необхідні для ремонту чи заміни пошкодженого елементу системи, не перевищуватимуть однієї доби.


хиты: 276
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь