пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

54. Дайте характеристику культури мережевого спілкування.

54.   Ще донедавна, кілька років тому, ми, українці, стикаючись з інтернетом, відчували себе чужими цьому світові, а й справді: є величезна частка мережі для англомовного користувача, менш громіздка, але не менша за ефективністю московитська частка — о, так, звісно, існувало кілька українських сайтів, та кажучи про спілкування на них, його найкраще можна описати словом «стриманої швидкості». Так давно, що й не згадати, було засновано Укрцентр, існує він вже чи не ледь десятиріччя, але погляньте на те, яка там інтенесивність спілкування. Безумовно, швидке мережеве спілкування зводить людину з глузду, але як відомо чим більше варіантів, тим імовірніше, що вдастся знайти підходячий — в даному випадку людей, з якими приємно і корисно спілкуватися буде саме тобі.

Етикет - це порядок поведінки, прийнятий у певних соціальних групах. У мережі Інтернет, яка теж є суспільною групою, також сформувалися свої загальновизнані правила, на базі яких будується спілкування в мережі.

Спілкуючись в мережі, не забувайте - Ви маєте справу з живими людьми. Правила хорошого тону для звичайного світу і для віртуального єдині. Не пишіть і не робіть нічого такого, чого не хотіли почути або побачити самі. Навчіться доводити свою позицію, не принижуючи опонента. Інтернет-культура (англ. Internet culture) - це культура подачі інформації та культура спілкування користувачів в Інтернеті. Як глобальний феномен інтернет-культура (кіберкультура користувачів Інтернету) виникла завдяки Інтернету і набула ознак відокремленого суспільного явища в рамках людської цивілізації. У поняття інтернет-культури можуть входити найрізноманітніші аспекти. Інтернет дав людям багатий інструментарій та можливість кожному виразити себе індивідуально в глобальному інформаційному просторі.

Інтернет-культура породила такі явища, як «блоги» і «література в інтернеті». Атрибутом інтернет-культури є, серед іншого, використання «смайликів» і акронімів англійських виразів, таких як IMHO і RTFM.

У російській пресі та інших джерелах про «інтернет-культурі» пишуть нерідко


хиты: 1108
рейтинг:0
Гуманитарные науки
история
история культуры
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь