пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Сучасний стан явної та латентної світової злочинності


У розвитку злочинності у світі можна виокремити дек. тенденцій:

1. Найбільш злочинною тенденцією є відносне та абсолютне зростання злочинності. Передбачається, що більшість країн, що повідомляють про зростання злочинності майже в 2,5 разів більше аніж країн, що повідомляють про її скорочення., ніж кількість країн, що повідомляють про її стабілізацію.

За останні 20-25 років зросли зокрема темпи злочинності. У 70-75 роки злочинність зростала на 2% щорічно, то зараз більш ніж на 5%.

Найбільш високий рівень злочинності спостерігається в найбільш демократичних, економічно розвинених та соціально орієнтованих держав. У США рівень злочинності приблизно в 3 рази ніж по світу. В Зх. Європі - в 2 рази ніж по світу, а в арабських країнах рівень складає 7% від світового.

Однак не зважаючи на те, що найбільш високий рівень злочинності фіксується серед розвинутих країн, найбільш високий рівень вбивств зазвичай спостерігається у найбільш бідних країнах.

2. Соціально-правовий контроль відстає від кількісно-якісних змін, що відбуваються зі злочинністю.

Перший крок завжди робить злочинність, а тому дії суспільства є лише реакцією, тим більше, що ця реакція не своєчасна і неадекватна.

3. Глобалізація злочинності. За останні 10 років можливості національних урядів протидіяти злочинності значно впали сфери діяльності контролюються міжнаціональними корпораціями, а сфери впливу-обмежені. Крім того при глобалізаційних процесах полегшується незаконний обіг наркотиків, зброї, торгівля людьми, органів.

Але деякі вчені вказують на аспект глобалізації пов'язаний зі злочинністю.

За деякими підрахунками в 21 столітті достатньо буде 20% освіченого населення аби працювати на сучасному обладнанні та підтримувати належний рівень виробництва, решта населення-зайві, яких треба чимось зайняти. По тій ситуації що склалася, населенню пропонується tit-teyment (tits-груи, розваги). Це створює\ великі криміногенні можливості.

Латентна злочинність.

Терміни латентна злочинність позначають злочини, що скоювались, однак не реєструвались відповідними органами. Є три види злочинів: незаявлені, незареєстровані, невстановлені.

Вірогідні цифри, щодо обсягів латентної злочинності є лише щодо першої групи. Вважається, що обсяг прихованих злочинів, від 6%, що взагалі скоються. Якщо враховувати латентну злочинність то рівень справжній зростає в 3-4 рази.

Проблеми вимірювання:

несумісність багатьох класифікацій у різних країнах

різні традиції до писемного права. Практикуються домовленості між правосуддям та злочинцями.

Ретроспективна класифікація злочинів.

47.


04.12.2016; 13:28
хиты: 110
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь