пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ


1. Визначте систему закладів соціального захисту дітей та правову основу їх діяльності

         В Україні створена мережа спеціалізованих закладів соціального захисту для дітей. Це стосується дітей-сиріт, дітей, які залишились без батьківського піклування, хворих дітей тощо.

Такими закладами є: будинок дитини, будинок дитини при виправній колонії, дитячий будинок-інтернат, центри соціальної реабілітації дітей-інвалідів, центр соціально-психологічної  реабілітації дітей та інші. 

Правовою основою діяльності таких закладів є Конституція України, Закони України «Про охорону дитинства», «Про реабілітацію інвалідів в Україні», «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», «Про соціальні послуги», "Про реабілітацію інвалідів в Україні", Типове положення про будинок дитини, Типове положення про будинок дитини при виправній колонії, Типове положення про центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів, Типове положення про центр соціально-психологічної реабілітації дітей, Типове Положення  про центр для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді,  Типове положення про дитячий будинок-інтернат тощо.


22.06.2015; 18:38
хиты: 0
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
право
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь