пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Рекламні статті.

Рекламна стаття - один з важливих елементів загальної рекламної стратегії по розкручуванню товарів і послуг, пропонованих компанією. Головна мета рекламної статті - це залучення уваги споживачів до рекламованого продукту. Результатом добре написаної рекламної статті стає зростання продажів, підвищення впізнаваності бренда, зростання довіри покупців. І залежно від необхідного результату підхід до написання рекламної статті може бути зовсім різним.

Інформаційні рекламні статті відрізняються простотою й лаконічністю. Їх мета - лише проінформувати потенційного покупця про якості рекламованого продукту. Нагадуючий рекламний текст дуже короткий і, як це зрозуміло з назви, такий текст повинен нагадувати покупцям про переваги відомого продукту або бренду.

Внушающий текст для рекламної статті містить багаторазове повторення назви продукту. Механізм впливу такого тексту на сприйняття людиною рекламованого продукту дуже простий: багаторазово повторене твердження сприймається як істина.

Переконуюча рекламна стаття, на відміну від внушающих, не просто повторює назву продукту, але й приводить певні аргументи на користь цього продукту. Така рекламна стаття відрізняється більшою емоційністю в порівнянні з іншими видами рекламних статей.

Принципи написання рекламної статті

Рекламна стаття - це завжди «постріл» убік конкретної групи людей. Без чіткого визначення цільової аудиторії рекламна стаття не буде ефективною. А від смаків та уподобань саме Вашої цільової аудиторії залежить формат і стиль написання рекламної статті.

Так, наприклад, рекламна стаття може бути написана у вигляді відгуку, інтерв'ю, «life-story» (лайф сторі - історія з життя) або ж «псевдоаналітики», а сам рекламний текст - в офіційно-діловому або, навпаки, розмовно-публіцистичному стилі.

Власне реклама в рекламній статті може бути прямою і прихованою. Прихованою називається реклама, не позначена як така, а замаскована під іншу нерекламну інформацію, наприклад, під особисте повідомлення, авторську або редакторську замітку й т.д.

Типовий приклад прихованої реклами в рекламній статті - це та ж «life-story». Реклама продукту плавно й ненав'язливо вписується в сюжетну лінію оповідання. Подібний метод впровадження реклами в сюжет (кінофільму, книги й т.д.) називається product placement (продакт плейсмент).

При написанні рекламної статті важливо не упустити ні однієї, навіть найдрібнішої деталі, однак при цьому текст не повинен виглядати як просто докладне перерахування характеристик товару.

Найкраще, якщо звернення у рекламній статті відбувається не до якихось абстрактних «народних мас», а до конкретних людей і груп людей. Так, у рекламній статті бажано вживати займенники «ми», «ви», «вони» і т.д.

Рекламних статей для сайтів повною мірою стосуються всі ті ж вимоги, які пред'являються до копірайтінгу в інтернеті: грамотність, простота і ясність викладу, розбивка тексту на невеликі абзаци, виділення головного.

Які ж основні складові рекламні статті?

Як правило, рекламну статтю можна розбити на кілька основних елементів:

1)Заголовок

2)підзаголовок

3)основний текст

4)гасло

Заголовок рекламної статті повинен «чіпляти». Від того, наскільки цікавий заголовок, багато в чому залежить, чи захочуть відвідувачі прочитати всю статтю повністю. Часто для написання заголовка рекламної статті використовується елемент незавершеності - він інтригує відвідувача сайту та провокує його на подальше прочитання статті.

Підзаголовок виражається в більш спокійному тоні, ніж заголовок і є своєрідним переходом між заголовком і основною частиною рекламної статті. В основній частині рекламної статті міститься, власне, рекламне повідомлення, а в гаслі - посилання до дії.

Основна характеристика рекламної статті, що важлива для споживача, - це її актуальність. Якщо рекламна стаття й рекламований продукт не актуальні, якщо вони не вирішують якусь проблему споживача - виходить, вони не цікаві. Тому написання рекламних статей для Вашого бізнесу найкраще довірити професійним копірайтерам - вони володіють необхідним досвідом і знаннями для написання дійсно цікавих і актуальних рекламних статей.



 










 

 

 

 


25.06.2015; 23:33
хиты: 81
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь