пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Особливості сучасного рекламного процесу

Особливості сучасного рекламного процесу

   Для розуміння рекламного процесу культурної акції, необхідно знати окремі елементи, з яких складається взаємодія всіх учасників цього процесу на різних етапах та рівнях.

     Рекламодавець – це фізична чи юридична особа, яка має права замовника рекламної продукції.

    Функції:

– Вибір видів та засобів реклами;

-  Сумісність діяльності разом з рекламним анегством;

-   Розробка кошторису рекламних послуг;

-  Оформлення договірних документів;

-  Своєчасна оплата робіт по рекламовиробництву.

   Рекламне агенство – виконує роботу сумісно з рекламодавцем, виконує необхідні технологічні та творчі функції, пов’язані з розробкою рекламних матеріалів, виготовлення оригіналів реклами, налагоджує зв’язки з видовищними фірмами, з метою розповсюдження реклами, контролює проходження та якість виконання замовлень, слідкує за своєчасною виплатою необхідних коштів, згідно кошторису на рекламні послуги та затвердженим договором.

   Засоби розповсюдження реклами – це канал інформованості за допомогою якого рекламне звернення знаходить свого споживача. Використовують всі засоби рекламної пропаганди, які передбачені статтями кошторису та оговорені у договорі.

Споживач – це той, на кого націлене рекламне звернення з метою підштовхнути його до прийняття комерційного рішення, та здійснення дій, пов’язаних з майбутнім придбанням товарів чи отримання послуг.

Види реклами

   Інформативна – розповідь про інноваційні форми, новий товар, який ще не відомий споживачу. Необхідно правдиво, просто, зрозуміло донести до майбутнього споживача особисті якісні характеристики ваших послуг.

   Заохочувальна – це формування інтересу до товарів та свого фірмового стилю. Запевнення споживача зробити це придбання, чи відвідати цей захід і обов’язково отримати задоволення, а також подарунок чи приз.

   Акцентувальна – цей вид реклами акцентує увагу сегмента споживача на те, що ця послуга йому дуже необхідна. Цей товар – зразок якості, він покращить ваш настрій, організує вільний час, зробить відпочинок більш насиченим та цільним.

    Рекламне звернення – має форму буклету, виготовлене типографічним чи іншим засобом друкування. Під час формування рекламної справи необхідно пам’ятати, що боротьба за споживача ведеться не між різними організаціями, а між їх іміджами. Тому розробляючи рекламне звернення необхідно особливо звернути увагу на його побудову.

   По-перше – це фірмовий стиль, а він починається з товарного знаку чи емблеми.

   По-друге – це розробка: слогану, зачину, інформблоку, додаткової інформації.

  Слоган – постійний девіз, лозунг, виклик, рекламна формула дозвіллєвої організації.

    Зачин – це розкриття основи слогану, але не повністю.

  Інформблок – це більш конкретна інформація про послуги, представлення товару за допомогою яскравих прикладів.

   Додаткова інформація – це надання точної адреси організації, контактних телефонів тощо.

Для розуміння сутності рекламного процесу необхідно проаналізувати його базову технологію і розділити її на окремі елементи, що дозволяють згодом розглянути взаємодію учасників цього процесу на різних стадіях і рівнях. Принципова схема рекламного процесу складається з чотирьох ланок і виглядає в такий спосіб: 

 

 

Основними функціями рекламодавця є:

·         визначення товарів, у тому числі експортних, нужденних у рекламі;

·         визначення разом з рекламним агентством ступеня й особливостей рекламування цих товарів;

·         формування разом з рекламним агентством плану створення рекламної продукції і проведення рекламних заходів;

·         пророблення разом з рекламним агентством бюджету створення реклами і проведення рекламних заходів;

·         підписання договору з агентством на створення рекламних матеріалів, розміщення реклами в засобах її поширення, проведення рекламних заходів і т.д.;

·         допомога виконавцям у підготовці вихідних матеріалів;

·         надання технічних і фактичних даних чи продукції послуги;

·         технічні консультації, утвердження макетів, рекламних матеріалів і оригіналів реклами;

·         оплата рахунків виконавця.

Рекламне агентство, крім вищевказаних робіт, виконуваних разом з рекламодавцями, здійснює по їх замовленнях творчі і виконавські функції, зв'язані зі створенням рекламних матеріалів, виготовляє оригінали реклами, проводить комплексні рекламні кампанії й окремі рекламні заходи, взаємодіє з продуктивними базами, з іншими рекламними і видавничими фірмами, у тому числі закордонними, здійснює зв'язок із засобами поширення реклами, розміщує в них замовлення на публікацію реклами, контролює проходження і якість виконання замовлень, виставляє рахунок рекламодавцю й оплачує рахунки засобів поширення реклами. Повносервісне рекламне агентство, як правило, має у своєму розпорядженні широке коло висококваліфікованих позаштатних творчих працівників і виконавців і при значних обсягах міжнародної діяльності має комерційних агентів за рубежем.

Засіб поширення реклами – це канал інформації, по якому рекламне повідомлення доходить до споживачів. У рекламному процесі засіб поширення реклами звичайно, надано організацією-власником.

Споживач – це той, на кого спрямоване рекламне звертання з метою спонукати його зробити визначену дію, у якому зацікавлений рекламодавець.

До останнього часу активними учасниками рекламного процесу були тільки перші три ланки, а споживачу приділялася пасивна роль елемента аудиторії, що піддається рекламному впливу. Тепер споживач стає активним учасником рекламного процесу, найчастіше його ініціатором. По власній волі він запитує від рекламного агентства, засобу поширення реклами чи рекламодавця – потрібну йому інформацію. У сучасній рекламній діяльності споживач виступає як генератор зворотного зв'язку.

До часу здійснення рекламного процесу в нього включаються й інші учасники: організації, що регулюють рекламну діяльність на державному (урядові заклади) і суспільному (асоціації й інші подібні організації) рівнях; виробничі, творчі і дослідницькі організації, що ведуть свою діяльність в області реклами.

Для того, щоб рекламний процес був досить високо ефективним, йому повинні передувати відповідні маркетингові дослідження, стратегічне планування і вироблення тактичних рішень, що диктуються збутовими цілями рекламодавця і конкретною обстановкою на ринку.








 


 


25.06.2015; 23:33
хиты: 74
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь