пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

49. Суб’єктивні та об’єктивні труднощі читання.

Складність навчання ТЧ англійською мовою обумовлена низкою як об’єктивних, так і суб’єктивних факторів. Серед об’єктивних факторів:

-труднощі орфографічної системи англійської мови, яка ускладнена кількісною невідповідністю між літерами та звуками в словах;

-між графічним і звуковим образом слів (бо 26 літер дають 104 графеми; одна й та ж графема може вимовлятися по-різному: take, start, bad, Mary).

- Суб’єктивні труднощі пов’язані з недостатньою увагою вчителя до навчання ТЧ (обмежена кількість часу, що відводиться на вправлення в класі, на перевірку домашніх вправ тощо). -труднощі орфографічної системи: -кількісна неадекватність між буквами та звуками у слові, тобто між графічним та звуковим образом слова, наприклад: -наявність діакритичних знаків, -передача одного і того ж звука різними буквами та буквосполученнями. Крім суто технічних/графічних труднощів читання, які учні мають подолати на початковому ступені навчання, доцільно назвати і деякі мовні трудної текстів, котрі, у свою чергу, можуть спричиняти перешкоди для правильного розуміння змісту. Назвемо деякі з них: -наявність багатозначних та конвертованих слів:- непрямий порядок слів (інверсія): -складні речення та конструкції:


21.06.2015; 15:18
хиты: 118
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь