пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

43. Психологічна характеристика періоду геронтогенезу.

- похилий вік (для чоловіків 60-74 роки, для жінок 55-74 роки);

- старечий вік (75-90 років);

- вік довгожительства (90 років і старші).

У період старості Я-концепція особистості обумовлює її психічне здоров'я, функціонування і розвиток. На цьому етапі уявлення людини про себе не є таким цілісним, як у період зрілої дорослості, воно перебудовується у зв'язку зі зміною системи життєдіяльності.

Є суперечливі стереотипи: Вони слабкі і легко сходяться з людьми, вважаються бідними і процвітають за рахунок працюючих,  догматичні і мудрі, живуть в соц.ізоляції, добрі, щедрі, уміють слухати.

причини невдоволеністю життям: економічно-соц.незахищеність, байдужість сусп. заклопотаність життєвими проблемами молодих люд.в результат чого, вони не прид. достатньо уваги батькам. суперечність між засвоєними в попередні роки і тими що культивують в суч.сусп., маніпулювання старими людьми з сторони політиків. негативний вплив ЗМІ, порушення родиних звязків між поколіннями, що звужуєможливості спілкування, недо

Фізичний розвиток: руйнування клітин головного мозку (до 80-90 втрачено може бутидо 40 % клітин), більше проблем із здоровям, зниження смакової, больової та звукової, нюхової чутливості, більше часу необхідно для заучування вербального матеріалу, короткотривала пам'ять дає збій, коли завд.потребує розподілу уваги, обсг памяті фактично зберігається(третина), значимий текст запам. легше, можливе викор. мнемонічних прийомів, з віком ЦНС уповільнює діяльність, погіршується зір (послабленням функціонування структурних елементів ока). погіршується слух. Залежно від причин розрізняють кондуктивне і сенсоневралгічне послаблення слуху. 

Інволюційні зміни у сенсорній системі впливають на ефективність оброблення інформації. Зниження темпу мовлення пов'язане і зі зменшенням обсягу пам'яті й уповільненням когнітивних процесів.порушується координація рухів пальців і кисті, що впливає на почерк і швидкість письма.

 


10.06.2016; 04:27
хиты: 101
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь