пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Рання дорослість

41. Психологічна характеристика періоду ранньої зрілості

Рання зрілість 20-25 – 40 років.Провідна діяльність: професійна і сімейні стосунки. Людина в цьому віці є статево дозрілою, в неї розвинуті розумові здібності та інтереси, сформовані система цінностей (світогляд, життєва позиція), цілісний Я-об-раз, готовність до самовдосконалення та професійні наміри. Охоплює він дві фази. Перша фаза (з 20 до 30) У цей період людина досягає піку у своєму фізичному розвитку, є здоровою, сильною, витривалою, енергійною, здатною до народження дітей. Активно збагачується її психологічний і соціальний досвід, вона включається в усі види соціальної активності, оволодіває багатьма соціальними ролями. Розвиток особистості людини зумовлюється передусім особливостями сімейного та професійного життя.

Друга фаза(30 до 40) Особливості розвитку людини в цей час залежать від ступеня і продуктивності її соціальної активності, досягнутого статусу, перебігу попередніх стабільних і кризових періодів. Новий статус дорослого забезпечується його правами і обов'язками в різних сферах життя й діяльності.

Фізичний розвиток. Період розквіту 20-30 років – витривалість, активність, енергійність (макс. в 25 р.). Причини смертності – дорожні аварії, СНІД, вбивства. Формуються хвороби – гіпертонія,артрит, атеросклероз. Ведеться активне сексуальне експериментування. Визначення з гомосексуальністю. Статеве життя оцінюють: по частоті (2-3 рази в тиждень); вірність одному партнеру; досягнення оргазму; хвороби, які передаються статевим шляхом.

Основні завдання за Хейвігхерстоном:1) вибір партнера; 2) підготовка до подружнього життя; 3) створення сім’ї; 4) народження та виховання дітей; 5) ведення домашнього господарства; 6) початок та становлення професійної діяльності; 7) прийняття громадянської відповідальності; 8) знаходження відповідної соц. групи.


10.06.2016; 04:27
хиты: 104
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь