пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

83. Гіпотетико - дедуктивна теорія К. Халла.

Його гіпотетико – дедуктивна теорія склалась під впливом ідейПавлова, Уотсона, Торндайка. Теорія Халла, як і теорія Уотсона не враховує фактори свідомості, та замість схеми S – R, Халл вводить формулу запропоновану ще в 1929 р. Вудвортсом: Стимул – організм – реакція (S –О – R), де організм – це деякі протікаючи всередині нього невидимі процеси. Це навички – результати попереднього на учіння, режим депривації, ін'єкції ліків тощо.

 Поведінка починає стимулюватися із зовнішнього світу чи із стану потреб (внутр. стан організму) і закінчується реакцією. Основною детермінантою поведінки Халл вважав потребу. Потреба викликає активність організму, його поведінку. Від сили потреб залежить сила реакції. Потреба визначає характер поведінки, яка може бути різною у відповідь на різні потреби.

Халл підкреслював вирішальну роль підкріплення в утворенні нових зв'язків. Йому належить математичний розрахунок залежності реакції від характеру та часу підкріплення.

Досвід математичного підходу до опису поведінки в системі Халла вплинув на подальший розвиток математичної теорії научіння (Н. Міллер, Дж. Долард, О. Маурер ).


06.06.2016; 01:14
хиты: 305
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь