пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

60.Послідовники психоаналізу. К.Абрахам. Ш.Ференці. О.Ранк. Е.Джонс.

Шандор Ференці один з найбільш помітних однодумців З. Фрейда в 1908-24 рр. Засновник Угорського психоаналітичного суспільства (1913), творець вчення про інтроекцію (1909). У пошуках власної особливої техніки лікування Ференці звернувся до так званої активної техніки. Він наполягав на активному втручанні психоаналітика в психіку пацієнта. Через накази і заборони він прагнув підвищити у пацієнта тиск потягів, тим самим прискоривши хід аналізу. На його думку, суть активної техніки полягала в тому, що в лікуванні застосовувалася стимуляція, підбадьорюючи захисні сили пацієнта, і прискорюючи одужання. Після 1926 р. він почав застосовувати іншу техніку, що отримала в психоаналізі назву «техніка релаксації».

 

Абрахам Карл-Гарольд сформулював ідею нарцисизму. Широкі й різнопланові наукові інтереси А. були спрямовані на з'ясування причин ворожого ставлення жінок до чоловіків, виявлення особливостей розвитку лібідо, вивчення ролі сексуальності в розвитку особистості і виникненні психічних захворювань. У межах класичного психоаналізу вивчав міфи, символи, сновидіння, намагався розкрити причини дитячих фобій.

Ернест Джонс – перший біограф Зігмунда Фрейда, автор його тритомної біографії. Засновник Британського психоаналітичного суспільства. Сприяв популяризації ідей психоаналізу у Великобританії та інших англомовних країнах.

Отто Ранк займався теорією сновидінь, співвідносячи матеріал сновидінь з міфологією і художньою творчістю. За Ранком народження дитини є «основною травмою», що визначає розвиток неврозів, і що кожній людині властиво підсвідоме прагнення повернутися в материнське лоно. У несвідомому процес зцілення співвідноситься з символікою народження, і пацієнт може сприймати себе як новонародженого. Фантазія пацієнта про переродження виявляється повторенням в аналізі його власного народження. Таким чином, аналіз можна розглядати в якості успішного завершення раніше невдалої для пацієнта спроби подолати травму народження.


06.06.2016; 00:43
хиты: 291
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь