пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

12. здоровий спосіб життя основа здоров я

 
1. Раціональне харчування. харчування виконує одну з найголовніших функцій у забезпеченні життєдіяльності людського організму. "Раціональне харчування, побудоване на наукових засадах, забезпечує нормальний розвиток організму. Воно служить, попереджаючи багато хвороб, потужним профілактичним засобом " Щоденний раціон людини повинен бути строго збалансований. Він повинен "містити в достатній кількості і оптимальному співвідношенні всі необхідні організму речовини. 
2. Фізична активність. Це другий базовий компонент здорового способу життя. Фізичні вправи по праву входять в систему здорового способу життя, так як без фізичної активності стан людини значно погіршується, і не тільки фізичне, а й психічне, знижуються інтелектуальні можливості людини (лікарі стверджують, що розумова робота повинна в повній мірі компенсуватися фізичної). 
До числа аеробних вправ відносять ходьбу або походи, біг, біг на місці, плавання, ковзани, підйом по сходах, греблю, катання на скейті, роликових ковзанах, танці, баскетбол, теніс. 
3. Загальна гігієна організму. Гігієна організму пов'язана, перш за все, з підтриманням чистоти шкірного покриву.. При забрудненні шкіри засмічуються вивідні протоки потових залоз, і порушується здатність організму до терморегуляції. 
4. Загартовування. загартовування означає "зміцнення опірності організму до будь-яких чинників зовнішнього середовища, що викликає стан стресу, тобто напругу. Однак найбільш важливим залишається все ж загартовування до надмірного охолодження, а іноді й до перегрівання. 
5. Відмова від шкідливих звичок. 
До шкідливих звичок перш за все відносять вживання алкоголю і тютюнопаління, причому в літературі куріння представляється як більш поширена звичка, а отже і як більше зло для людини. 
Куріння наражає на небезпеку багато життєво важливі органи. Курці ризикують отримати легеневі захворювання, а також піддаються підвищеної небезпеки ішемічної хвороби серця та інсульту. 

21.12.2015; 07:24
хиты: 121
рейтинг:0
Естественные науки
науки о жизни
физиология человека
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь