пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Аналізуюче, зворотне та реципрокне (обернене) схрещування.

Аналізуюче – схрещування форми з домінінтним проявом ознаки і формою, гомозиготної за рецесивом.  схрещування особин із домінантною ознакою у фенотипі і невідомим генотипом із рецесивною гомозиготою, з метою визначити генотип першої особини. Вперше аналізуючі схрещування проводив Грегор Мендель для підтвердження своєї моделі спадковості. Такий тип гібридизації може використовуватись як інструмент у селекційній роботі і генетичних дослідженнях.

 

 Зворотне – це схрещування нащадків з F1 з однією із батьківських форм. Перше покоління, і будь-який з двох батьківських метод гібридизації називається зворотне схрещування. У племінній роботі, метод часто використовується для підвищення зворотного схрещування гібридних особин батьківські риси. Потомство зворотного схрещування, отримані способом називають зворотне схрещування гібридів. Бути використаний для зворотного схрещування батьків називається рекурентним батьком, а не на один рівень зворотного схрещування називається одноразовим батька. Генетичні дослідження для зворотного схрещування значення, особливо для батьків з рецесивним генотипом покоління зворотного схрещування є важливим субтеста методом (справді, випробування хрестом), і доступ до прихованих (важливо або рідкісні гени) гомозиготним потомством Важливим методом.

 

 

Обернене (реципрокне) – система двох схрещувань (прямого і оберненого) при яких генотипічно різні батьківські форми використовуються двічи - один раз в якості материнської, а іншого разу - батьківської форми.

 

6.


05.11.2015; 00:14
хиты: 493
рейтинг:0
Естественные науки
науки о жизни
генетика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь