пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

65. М’язовий панцир як перешкода для розвитку особистості

Теорія виникнення м’язевого панцира за Райхом

Вчений вважав, що характер людини включає постійний «набір» захистів. Хронічні м'язові затиски блокують три основні емоційні стани: тривожність, гнів та сексуальне збудження

Райх почав з використання техніки характерного аналізу до фізичних поз. Він аналізував у деталях пози пацієнта і його фізичні звички, щоб дати пацієнтам усвідомити, як вони пригнічують життєві почуття різних частин тіла. Райх просив пацієнтів посилити певний затиск, щоб краще усвідомити його, відчути його і виявити емоцію, яка пов'язана з цією частиною тіла. Він побачив, що тільки після того, як пригнічена емоція знаходить своє відображення, пацієнт може повністю відмовитися від хронічної напруги чи затиску. Райх постійно намагався дати пацієнтам усвідомити їх характерні риси. Він часто імітував їх характерні риси чи пози чи просив самих пацієнтів повторювати чи перебільшувати штамп поведінки  наприклад, нервову посмішку.

 Райх прийшов до висновку, що м'язовий і психологічний панцир - одне і те саме. Вільгельм Райх встановив, що м'язовий панцир має сегментарну будову. Сегменти панцира, або панцирні кільця розташовані перпендикулярно хребту. Панцир складається з семи сегментів і кожен з них в певних життєвих ситуаціях стримує реакції відреагування на ці ситуації. Стримує такі реакції:

1. Очі - плач. Очний сегмент Броня очного сегмента виникає в дитинстві і протягом життя значно зміцнюється.

2. Рот - плач, крик, гнів. Оральний сегмент. Рот (м'язи щелепи, підборіддя, горла, круговий м'яз рота, м'язи потилиці).

3. Шия - гнів, крик, плач.

4. Груди, плечі, руки - сміх, лють і гнів, печаль, любов і

5. Діафрагма - сильний гнів, лють, соціальні страхи, а так само відраза, гидливість і нездатність до блювоти або навпаки часті напади нудоти .

 

6. Живіт   - злість і неприязнь. Спина і поперек - страх нападу, страх бути захопленим за яким не будь заняттям .

Черевний сегмент. При наявності черевного блоку, людина відчуває занепад сил, млявість і апатію, часто страждає розладом травлення.

7. Таз - стримує Природну потребу в отриманні задоволення, відчуття сексуального збудження і задоволення і спонтанний вираз гніву

 

 

 


19.06.2015; 07:37
хиты: 107
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь