пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

55.Акцентуації

Поняття «акцентуації» було введено в психологію К. Леонгардом.

1. Гипертімний тип. Його характеризує надзвичайна контактність, балакучість, вираженість жестів, міміки, пантоміміки.

2. Дистимия тип. Його характеризує низька контактність, небагатослівність, домінуюче песимістичний настрій.

3. Циклоїдний (афективно-лабільний) тип. Йому властиві досить часті періодичні зміни настрою, в результаті чого так само часто змінюється манера спілкування з оточуючими людьми.

4. Збудливий тип. Цьому типу властива низька контактність у спілкуванні, сповільненість вербальних і невербальних реакцій.

5. Застревающий тип. Його характеризує помірна товариськість, занудливость, схильність до моралі, неговіркий.

6. Педантичний (ригідний) тип. Людина з акцентуацією такого типу рідко вступає в конфлікти, виступаючи в них скоріше пасивною, ніж активною стороною.

7. Тривожний (боязкий) тип. Людям з акцентуацією такого типу властиві: низька контактність, боязкість, невпевненість у собі, мінорний настрій.

8. Емотивний тип. Ці люди віддають перевагу спілкуванню у вузькому колі обраних, з якими встановлюються хороші контакти, що вони розуміють «з півслова».

9. Демонстративний (акцентуація витіснення) тип. Цей тип акцентуації характеризується легкістю встановлення контактів, прагненням до лідерства, жаданням влади і похвали.

10. Екзальтований тип. Йому властиві висока контактність, балакучість, влюбливість.

11. Екстравертований тип. Такі люди відрізняються високою контактностью, у них маса друзів, знайомих, вони балакучі до балакучості, відкриті для будь-якої інформації, рідко вступають у конфлікти з оточуючими і зазвичай грають в них пасивну роль.

12. Інтровертований тип. Його характеризує дуже низька контактність, замкнутість, відірваність від реальності, схильність до філософствування.

 


19.06.2015; 07:37
хиты: 133
рейтинг:0
Общественные науки
психология
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь