пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

25. Специфіка та ефективність уроку української літератури.

Урок є основною формою навчально-виховного процесу в школі. Уроки укр.літ. відзначаються глибокою своєрідністю. Вони вимагають іншої емоційної атмосфери, ніж уроки матем. Важливо не лише дати певну інф., а й емоційно схвилювати їх,викликати роздуми про життя. Уроки покликані забезпечувати необхідну глибину емоційного сприймання, єдність думки і почуття, серця і розуму, їх слід будувати з урахуванням специфіки художнього мислення, жанрової природи твору тощо. Набуття нових літ знань як важливий фактор духовного розвитку учня повинно супроводжуватися оцінкою явищ і фактів, виробленням ставлення до істин, ідей, образів. Не можна не рахуватися з виявом самостійності думки учня. У процесі роботи над твором повинні бути відвертість,щирість,справжня людяність у взаєминах вчителя й учнів. Урок літ. Повинен мати виховний аспект. 

Компоненти уроку: структура змісту, структура дидактичних ланок навч процесу, структура методів і організаційних форм. Викладання і учіння взаємодіють між собою.

Усе повинно бути обдумане в деталях:методи і прийоми навчання,характер завдань і видів робіт,доцільність використання наочних посібників, дозуваня часу, контакт з класом, темп уроку, його загальна тональність. Ефективний урок: 1)дає учням міцні літ.знання, навички; 2)збагачує їх яскравими, емоційно сприйнятими літ.образами;3)допомагає правильно усвідомити смисл не тільки прочитаного твору, але й життєвих явищ, які знайшли у творі відображення;4) озброює їх високими критеріями ідейних, моральних та естетичних оцінок;5)формує їх світогляд;6)зміцнює і робить свідомою їх любов до літ. Якість,оптимальність,глибина,системність. Мотиви. Мета, цілі. Потреби в знанні, вмінні.


18.06.2015; 13:43
хиты: 266
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь