пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

9. особливості вступних занять перед вивченням епічних, драм. та лір творів

Вивчення худ.твору проход. такі етапи:1)підготовка до сприймання;2)ознайомлення з текстом;3)текстуальна робота;4)підсумкові заняття.

Якщо йдеться про вступне заняття до вивчення творів, то чи ненайголовнішим завданням такого уроку є необхідність викликати зацікавлення в учнів, створити так звану „установку на читання”.

Перед безпосереднім читанням твору часто потрібна певна підготовка, щоб повернути твір лицем до учнів, спрямувати їх думки і почуття, життєві враження, активізувати творчу уяву, викликати такі асоціації, які допоможуть усвідомити образи письменника як щось близьке, а також дати учням необхідну для розуміння твору суму знань.Ця підготовка здійснюється на вступних заняттях до вивчення твору. Завдання вчителя-словесника-зробити вступні заняття вагомими і цікавими для учнів.Без вступних занять, коментарів до твору багато чого в ньому залишиться або незрозумілим для учня, або викривленим для сприйняття.

Кількість часу, відведеного на вступні заняття, регламентується самим вчителем.Характер вст.занять визнач. рівнем літ. розвитку учнів, своєрідністю ідейно-худ. змісту твору, його худ.специфікою,дидакт.завданнями уроку.

Форми вст. занять:вст.слово вчителя,бесіда з учнями,розгляд картин,прослуховування муз.творів, самост.читання окремих розділів підручника, перегляд фрагментів кінофільмів,екскурсії.

У старших кл.вст.заняття більш складні і ширші за науковими узагальненнями. Соціальна зумовленість появи твору, глибокі іст.коментарі, опис літ.прцесів,історія виникнення твору.

 


18.06.2015; 13:01
хиты: 268
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь