пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

4. Зміст і принципи побудови курсу

Зміст навчання містить у собі предметні знання, відповідні уміння і навички, розвиток і виховання учнів.  Результатом реалізації змісту курсу є сукупність сформованих предметних знань і вмінь, мовних, мовленнєвих, інтелектуальних, розумових, мисленнєвих, мнемонічних, емоційних якостей, що дозволяє учню адекватно діяти в будь-якій ситуації, застосовуючи набуті знання та вміння, звичку мислити, проявляючи благородство почуттів.

Зміст:

Мовна компетенція (Мовні уміння і навички (орфоепічні, лексичні, грама-тичні, стилістич-ні, правописні )

Соціокультурна компетенція (Знання реалій духовної і матері-альної культури народу і людства, засвоєння етичних норм спілкування)

Мовленнєва й емотивна культура (Загальнорозвивальні уміння і навички (логічні, мнемічні, рефлексивні, творчі)

Принципи:

Загальні: науковості, системності,доступності,спадковості і перспективності,зв'язок теорії з практикою,комунікативному,доцільності. Зміст шкільного курсу мови, обсяг матеріалу визначає прогр.

Частково методичні  стосуються окремих розділів (наприклад фонетика- опора на мовленнєвий слух, зіставлення звуків і букв. Морфологія –морфолого синтаксичний (зіставлення частин мови і члена речення))

Принципи організації: лінійний (послідовність матеріалу від простого до складного, тобто нове вивч. на основі старого), концентричний (повторне вивчення певних розділів з метою глибшого проникнення у зміст)

 


18.06.2015; 13:01
хиты: 276
рейтинг:0
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь