пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

Електронна комерція, як система інформаційного маркетингу

Електронна комерція, як система інформаційного маркетингу

Бізнес в світі фінансів сьогодні неможливий без оперативного, надійного і безпечного обміну інформацією. Збільшення обсягів фінансових операцій, їх значною мірою транскордонний характер, залучення в сферу фінансового бізнесу все більшої кількості учасників, стимулюють розвиток сучасних фінансових телекомунікацій. У їхньому числі обмін інформацією між банками, доступ до торгових і інформаційних фінансових систем, підтримка використання електронних грошей та Інтернет реклами – все це є складовими такого явища, як електронна комерція.

  • Електронна комерція припускає електронне ведення бізнесу. Вона базується на електронній обробці і передачі даних, включаючи текст, звук і видео зображення.

Вона охоплює різні сфери діяльності, включаючи:

             електронну торгівлю товарами і послугами, інтерактивну доставку цифрової інформації,

              електронний переказ грошей,

              електронний продаж акцій,

              електронні коносаменти,

               комерційні аукціони,

              спільне проектування й інжиніринг,

              інтерактивне спілкування,

              державні закупівлі,

              прямі закупівлі споживчих товарів,

              післяпродажне обслуговування.

Електронна комерція охоплює як товари (наприклад, споживчі товари, спеціальне медичне устаткування), так і послуги (наприклад, інформаційні, фінансові і юридичні послуги), а також традиційні сфери (наприклад, охорона здоров'я й утворення) і нові сфери (наприклад, віртуальні ігри)

Електронна комерція не є надсучасною технологією. Але в даний час йде процес швидкого поширення і радикальних змін, що викликаний стрімким зростанням Internet. Дотепер   електронна комерція використовувалася між компаніями через закриті мережі, однак зараз вона швидко перетворюється в складну Web систему.

Таблиця 1: Для традиційної електронної комерції мережа- це засіб для передачі даних: для електронної комерції Internet, мережа - це ринок.

Т РАДИЦІЙНА ЕЛЕКТРОННА КОМЕРЦІЯ

 ЕЛЕКТРОННА КОМЕРЦІЯ INTERNET

 Тільки компанія - компанія

 компанія - споживачі

компанія - компанія

компанія - державні органи влади

користувач - користувач

 Закриті “клуби”, найчастіше тільки для промисловості

 відкритий ринковий простір, глобальний масштаб

 Обмежене число корпоративних партнерів

 необмежене число партнерів

 Закриті приватні мережі

 відкриті незахищені мережі

 Відомі і   партнери , що

 користуються довірою , відомі і невідомі партнери

 Захист частини мережі

 потрібні захист і ідентифікація

Пряма і непряма комерція

Електронна комерція охоплює, в основному, два види діяльності: непряму електронну комерцію - електронне замовлення реальних товарів, що фізично повинні бути доставлені з використанням традиційних каналів, таких як поштові послуги або комерційні кур'єри, і пряму електронну комерцію - інтерактивні замовлення, платежі і постачання нематеріальних товарів і послуг у режимі on-line, таких як програмне забезпечення, розважальні програми або інформаційні послуги глобального масштабу.

І пряма і непряма електронна комерція дає спеціальні можливості. Обидва часто використовуються тими самими   компаніями, що, наприклад продають програмне забезпечення в режимі on-line, а також і з полки. Однак, непряма електронна комерція залежить від ряду зовнішніх чинників, таких, як ефективність транспортної системи. Пряма електронна комерція, що дозволяє робити цілісні, завершені електронні угоди через географічні межі, використовують весь потенціал глобальних електронних ринків. 


24.06.2015; 16:44
хиты: 141
рейтинг:0
Общественные науки
экономика
микроэкономика
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь