пользователей: 30398
предметов: 12406
вопросов: 234839
Конспект-online
РЕГИСТРАЦИЯ ЭКСКУРСИЯ

ВРМ

Основные технические характеристики:

Наименование параметра

Значение

Внутренний габарит для прохода подвижного состава 1-Т, не менее, мм

 

5300

Расстояние между осями рельс, мм

4600

Габаритные размеры (без троллейной балки), мм (длина x ширина x высота)

 

8000x7140x8120

Установленная мощность (без оборудования для электродуговой сварки), не более, кВт

 

15

Род привода рабочих и вспомогательных цилиндров

гидравлический

Скорость передвижения вагоноремонтной машины, м/мин

от 1 до 20

Электропитание:

род тока

частота тока, Гц

напряжение в силовой цепи, В

 

переменный,

трехфазный………………50±2

380±38/220±22

Мощность электродвигателя передвижения, кВт

3

Количество приводов передвижения машины, шт.

2

Мощность электродвигателя механизма подъема траверсы торцевой, кВт

 

4

Мощность электродвигателя механизма передвижения каретки траверсы торцевой, кВт

 

0,37

Мощность электродвигателя механизма подъема каретки с гидроцилиндром правки боковых панелей вагона, кВт

 

0,75

Масса вагоноремонтной машины, не более, кг

32000

Средняя наработка на отказ, не менее, ч

10000

 

Склад і пристрій ВРМ

1) Вагоноремонтну машина складається з каркаса портального типу, на якому змонтовані основні і допоміжні вузли і механізми.

2) ВРМ встановлюється на рейкової колії шириною 4600 мм по осях рейок і забезпечена двома приводами пересування з частотною регулюванням, що дозволяє плавно змінювати швидкість пересування в межах 1-20 м / хв.

3) ВРМ гідрофікований. Джерелом тиску в гідросистемі машини є гідростанція типу С160. Станція жорстко кріпиться до нижньої поздовжньої балці порталу. Робочий тиск у гідравлічній системі 15МПа (150кг / см2).

4) Портал машини складається з окремих стояків, балок і зв'язків. На центральних стійках порталу встановлені два механізми правки бічних панелей вагона (по одному механізму з кожного боку порталу), з можливістю переміщення по вертикалі. Дані механізми має незалежні приводи переміщення, що дозволяє позиціонувати їх на різному рівні.

5) На центральних стійках також встановлена ​​траверса центральна з виконавчими гідроциліндрами в кількості 3шт. Траверса центральна призначена для редагування звуження верхньої обв'язки, закривання торцевих дверей вагона, фіксації вагона від осьового і бічного переміщення при правці металоконструкцій кузова (бічних панелей і торцевих стінок). Траверса центральна має можливість переміщення у вертикальній площині (робоче / неробочий стан). У верхньому неробочому положенні траверса жорстко фіксується за портал спеціальними захватами.

6) На крайніх стійках порталу встановлено дві траверси торцеві (по одній траверсі на кожних крайніх стійках) з виконавчим гідроциліндром кожна. Траверса торцева має привід вертикального переміщення і призначена для редагування торцевих стінок вагона. На приводі вертикального переміщення встановлений гальмо, що блокує інерційне опускання траверси і дозволяє виробляти більш швидке позиціонування траверси.

7) У підстави центральних стійок повинні бути змонтовані чотири механізми фіксації ВРМ за рейковий шлях (по два механізми фіксації з кожного боку порталу). Механізм фіксації призначений для запобігання поперечного зміщення ходових коліс ВРМ щодо рейок при правці бічних панелей вагона.

8) ВРМ повинна бути оснащена двома робочими майданчиками, двома перехідними майданчиками, двома стаціонарними вертикальними сходами і двома підставними сходами.

9) На головних робочих майданчиках ВРМ повинні бути встановлені два основних пульта керування. З будь-якого з головних пультів повинно здійснюється управління основними механізмами ВРМ.

10) Пульти керування торцевих траверс встановлені на торцевих колонах - близько сходів. Пульти управляють підйомом / опусканням траверси, горизонтальним переміщенням каретки і управляють гідроциліндром правки торцевих стінок піввагона. Будь-який з перерахованих вище пультів управління при його включенні ставати пріоритетним, при цьому всі інші пульти відключаються від управління. На кожному з шести пультів управління встановлена ​​кнопка аварійного відключення ВРМ «АВАРІЯ». При натисканні кнопки «АВАРІЯ» відбувається відключення гідростанції і частотного приводу, а також спрацьовування гальма механізму пересування ВРМ.

11) ВРМ оснащена звуковою та світловою сигналізацією

Основні функції ВРМ:

Правка загального уширения і звуження кузова вагона

1.1. Фіксація кузова проводиться не тільки опусканням центральної траверси, а й гідроциліндрами з протилежного боку, що виключає можливість переміщення кузова вагона щодо центральної траверси, а при правці звуження кузова завдяки можливості незалежного переміщення бічного механізму правки забезпечується додатковий упор в нижню частину кузова.

1.2. Правка звуження кузова проводиться гідроциліндрами центральної траверси зсередини вагона.

 1 Правка місцевих деформацій бічних панелей.

 2 Правка торцевих стінок кузова

 3 Закривання торцевих дверей вагона.

 4 Робота траверси дозволяє виробляти підйом / переміщення обладнання, інструменту та інше.


16.06.2015; 15:40
хиты: 109
рейтинг:0
Профессии и Прикладные науки
социальная работа
охрана детства
для добавления комментариев необходимо авторизироваться.
  Copyright © 2013-2024. All Rights Reserved. помощь